Bedbodems

Bedbodems

Het kiezen van een goede bedbodem is erg belangrijk voor uw slaapcomfort. Er zijn verschillende bedbodems die allemaal op een andere wijze comfort bieden. Wij hebben diverse bodems in ons assortiment opgenomen, zodat u bij ons genoeg keuze heeft.

Bedbodems

Bij het kopen van een nieuw bed is de keuze voor een kwalitatieve bedbodem net zo belangrijk als een goed matras. De bedbodem zorgt samen met het matras voor de basis van uw bed en moeten gezamenlijk voor een optimale ondersteuning zorgen. Er zijn echter veel verschillende soorten bedbodems beschikbaar. Afhankelijk van uw wensen zijn deze bedbodems van aanzienlijke invloed op uw slaapcomfort. Het is daarom goed om vooraf te bepalen wat uw behoeften zijn ten opzichte van een bedbodem. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een vlakke bedbodem, of een (elektrisch)verstelbare bodem? Bij Bedden.nl kunt u terecht voor een ruime keuze uit kwalitatieve bedbodems zodat u een goede basis voor een goede nachtrust heeft.

Lattenbodems

Veruit de meest bekende bedbodem is de lattenbodem. Deze bestaan, zoals de naam al zegt, uit een reeks latten die het matras en uw lichaam optimaal moeten ondersteunen. Een lattenbodem kan variëren in hoeveelheid latten, maar de bodem moet op zijn minst 13 tot 15 latten bevatten. Hierdoor is de bodem stevig genoeg om het gewicht van zowel u als het matras te kunnen dragen.

Let er op dat wanneer er minder latten bevestigd zijn, of de latten ver uit elkaar staan, de kwaliteit van de bodem minder wordt. Het wordt daarom ook afgeraden om een lattenbodem te combineren met een pocketmatras, omdat bij sommige bodems de latten te ver uit elkaar staan om alle veren in het matras optimaal te kunnen ondersteunen. Veren kunnen dan tussen de latten springen, waardoor uw matras beschadigd raakt.

Het voordeel van een lattenbodem is dat deze gemakkelijk te onderhouden is. De bodem trekt vrijwel geen stof en vuil aan en kan makkelijk schoon gehouden worden. Bovendien is een lattenbodem erg duurzaam. Voor een zachte prijs heeft u een kwalitatieve lattenbodem die lang meegaat.

Schotelbodems

De schotelbodem leent haar naam aan de bodem die lijkt te bestaan uit een groot aantal kleine schotels. De ‘schotels’ zijn vlakke onderdelen die los van elkaar kunnen bewegen, in elke mogelijke richting. Dit zorgt ervoor dat de bodem een optimale ondersteuning aan iedere lichaamsvorm biedt. De bodem is daarom ook geschikt voor zowel rug-, zij-, en buikslapers. Een schotelbodem wordt ook aangeraden aan mensen die pijnklachten ervaren. Doordat zij last hebben van nek-, rug- of schouderklachten wordt de nachtrust verstoord. Een schotelbodem kan helpen om meer ondersteuning aan deze zones te geven en zo een comfortabelere nachtrust te garanderen. Hoewel de schotels los van elkaar kunnen bewegen, is de schotelbodem erg stevig en voelt deze ook als zodanig aan.

De schotelbodems van Bedden.nl hebben een groot aantal schotels, waardoor het gehele matras op ieder punt goed ondersteund wordt. De gewicht verdeling van matras en lichaamsgewicht is op deze manier optimaal. De bodems zijn tevens geschikt voor koudschuim en traagschuim matrassen.

Bedpoten

Naast bedbodems zijn er bij Bedden.nl ook stevige bedpoten beschikbaar. Bedpoten dienen als extra ondersteuning voor uw bedframe. De bedpoten moeten van een hoge kwaliteit zijn, gezien zij het volledige gewicht van uw lichaam en het bed moeten dragen. Het zou daarom niet zo moeten zijn dat u voorzichtig in bed moet stappen omdat u twijfelt over de kwaliteit van uw frame. Twijfelt u dus of uw ledikant of bedframe stevig genoeg is voor uw matrasd en lattenbodem, dan kunt u hier altijd extra bedpoten onder plaatsen

Vaste bedbodems

Bij het kopen van een bedbodem kunt u kiezen uit een vaste bodem of een verstelbare bodem. Een vaste bedbodem kan niet in hoogte versteld worden, maar heeft een stevige ondergrond met daarin de latten bevestigd. Een vaste bodem biedt een optimale ondersteuning en kan eventuele pijnklachten helpen voorkomen. Door de volledige ondersteuning van het lichaam en de stevige basis bent u verzekerd van een goede nachtrust. Het is hierbij wel belangrijk dat u ook een goed matras heeft, anders zullen eventuele klachten aan nek, schouder en rug blijven.

Als u kiest voor een vaste bedbodem kan dat de levensduur van uw matras aanzienlijk verhogen. Doordat de bodem stevig en vast is, wordt de druk van het matras op alle punten gelijkmatig verdeeld. Hierdoor slijt uw matras minder snel en kunt u langer van het matras genieten.

Verstelbare bedbodems

Naast een vaste bedbodem kunt u ook kiezen voor een verstelbare bedbodem. Deze bodems zijn in hoogte verstelbaar en zijn vooral prettig voor eenieder die graag in bed leest of nog even voor het slapen gaan televisie kijkt. U kunt de bodem dan zo instellen dat u rechtop kunt lezen en toch een goede ondersteuning krijgt. De verstelbare bedbodems hebben een hoofdeinde dat omhoog gezet kan worden, zodat u niet langer een kussen tegen de muur of uw hoofdbord hoeft te plaatsen, wat toch minder comfortabel aanvoelt. Bedden.nl heeft een ruim assortiment aan verstelbare bedbodems, maar heeft ook elektrisch verstelbare bedbodems.

Elektrische bedbodems

Een elektrisch verstelbare bedbodem kan door middel van een motor automatisch in hoogte versteld worden. Zo kunt u het hoofdeinde of het voeteneinde los van elkaar omhoog of omlaag bewegen en zo een ideale houding creëren. De elektrisch verstelbare bodems worden voornamelijk gebruikt om op comfortabele manier te kunnen lezen of televisie kijken vanuit bed, maar zijn ook handig voor mensen met pijnklachten. U kunt de bodem verstellen in een houding die voor u het meest comfortabel ligt. De bodem ondersteunt uw lichaam voldoende en zo ervaart u een optimale nachtrust zonder pijnklachten in uw nek, rug of schouders.

Een bedbodem kopen

In de webwinkel kunt u diverse bedbodems van goede kwaliteit bestellen. Uiteraard bent u ook van harte welkom verder te kijken in de webwinkel, bijvoorbeeld in onze matras outlet. U legt pas een goede basis voor optimaal slaapcomfort wanneer u een uitstekende bodem combineert met een kwalitatief hoogwaardig matras. Heeft u een bodem voor uw bed gevonden die goed aan uw eisen en behoeften voldoet? Dan kunt u uiteraard direct online bestellen in de webshop. Na het voldoen van uw betaling via onze betrouwbaar betaalsysteem, gaat Bedden.nl direct met uw order aan de slag. Dit zorgt ervoor dat u nooit lang hoeft te wachten op uw aankoop.

 

Een ogenblik geduld a.u.b.