Wie snurken het meest, mannen of vrouwen?

mei 16, 2017

Snurken is een van de meest voorkomende irritaties onder partners. Waarschijnlijk heb jij of je partner hier ook last van in de slaapkamer. Dus, wat is snurken eigenlijk en wat is de oorzaak?

Wat is snurken en wat is de oorzaak?
Snurken is een ruisend, zagend of brommend geluid tijdens het slapen. Tijdens het slapen zakt de tong weg in de keel, wat een vernauwd effect geeft, waardoor het moeilijker wordt om te ademen.  Door de vernauwing wordt er bij het inademen een druk in de keel veroorzaakt, waardoor het gehemelte met de huig, de tong en de wanden van de keelholte naar elkaar toe zakken en gaan trillen. Het trillen zorgt ervoor dat jij of je partner het irriterende snurk geluid maakt!

Man of vrouw?
Natuurlijk zegt iedereen dat haar of zijn partner het meest snurkt, maar wie snurken nou werkelijk het meest? Naar schatting snurkt één op de tien vrouwen en één op de vijf mannen. Tweemaal meer komt snurken dus voor bij mannen dan bij vrouwen.

Hoe komt het dat mannen meer snurken dan vrouwen? Mannen hebben vaker last van een hoger vetpercentage dan vrouwen. Het vet slaat zich bij de man op rond de hals en borst in tegenstelling tot de vrouw, waar het vet zich voornamelijk in de dijen opslaat. Het vet rond de hals zorgt voor de vernauwing van de luchtwegen, waardoor het snurk geluid optreedt.

Snurken komt het meest voor bij:

  • Één op de vijf mannen en één op de tien vrouwen
  • Volwassenen tussen de dertig en vijftig jaar
  • Kinderen die last hebben van verkoudheid

Snurken: Verminderen?
Heb jij last van je partner of juist andersom? Wellicht is het dan handig om eens te kijken naar het Anti Snurk Hoofdkussen. Het hoofdkussen is gemaakt van ergonomisch traagschuim en microdrons. Deze speciale vulling zorgt ervoor dat het kussen wordt gevormd naar uw lighouding en uw nek en hoofd optimaal ondersteunt.

Bekijk het Anti Snurk Hoofdkussens nu Hier.


Anti Snurk Hoofdkussen

BEKIJK HIER!


Van: €59,95 Voor: €17,95
Carbon anti-stress matrasbeschermer

BEKIJK HIER!


Van: €35,95 Voor: €15,95
4-Seizoenen carbon anti-stress dekbed

BEKIJK HIER!


Van: €109,- Voor: €39,95