Van hoog naar laag sorteren

1 - 9 van 71 items

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Van hoog naar laag sorteren

1 - 9 van 71 items

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Uit welke onderdelen bestaat een boxspring

Uit welke onderdelen bestaat een boxspring?

1. De box

De box vormt de basis van de boxspring. Er zijn twee soorten boxen; geveerde en harde boxen. Een harde box is gemaakt van hout en vervolgens gestoffeerd. Een geveerde box heeft een rand van hout, maar bevat stevige pocketveren of bonellvering en een dunne afdeklaag van schuim. De boxen kunnen naast het slaapcomfort ook verschillende onderstellen hebben. Zo bieden wij vaste, vlakke en elektrische verstelbare boxsprings aan.

2. Het matras

Het tweede onderdeel van de boxspring is het matras. Dit is meestal een geveerd matras met een afdeklaag van schuim. Ook hier zijn meerdere combinaties mogelijk. Zo zijn er pocketveren en bonellvering matrassen en kunt u kiezen voor afdeklagen van koudschuim en traagschuim. Naast de afdeklaag is de hardheid van het matras ook samen te stellen. Bij iedere boxspring heeft u de keuze tussen de hardheden medium, medium-hard en firm. Om het juiste slaapcomfort te kiezen is het goed om op te letten op uw gewicht bij de keuze voor een boxspring. Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt met de verschillende gewichtsklasses:

3. Het topdekmatras

Voor nog meer slaapcomfort kunt u een topdekmatras toevoegen aan uw boxspring combinatie. Een topdekmatras is meestal van koudschuim of traagschuim.

4. De bedpoten

De pootjes zijn uiteraard nodig om de andere onderdelen te ondersteunen. Deze kunnen in verschillende varianten voorkomen, namelijk van hout, van metaal of aluminium.

5. Het hoofdbord en voetbord

Deze twee onderdelen worden niet bij elke boxspring meegeleverd, maar zijn optioneel. Het hoofdbord geeft een extra luxe uitstraling. Het voetbord zorgt ervoor dat de matrassen niet zullen verschuiven. Dit is vooral praktisch bij een elektrische boxspring.

6. slaapkameraccessoires

De slaapkameraccessoires zijn ook optioneel. Een nachtkastje is handig om naast uw bed te plaatsen. Een hocker is ook een soort van nachtkastje, maar zonder lades. Deze wordt vaak ook gestoffeerd in dezelfde stijl als uw boxspring. Tot slot kunt u er ook voor kiezen om een voetenbank bij te bestellen.

7. De bekleding

Boxsprings worden altijd gestoffeerd geleverd. U kunt kiezen uit verschillende stoffen en kleuren. Zo hebben wij boxsprings in de kleuren beige, grijs, antraciet of zwart. In sommige gevallen is alleen de box gestoffeerd, maar vaak wordt het matras ook gestoffeerd in dezelfde kleur. Daarnaast is het ook mogelijk dat het topdekmatras meegestoffeerd is met het matras, waardoor het eruit ziet als één mooi geheel.

Hoe kies ik de geschikte boxspring?

Er zijn een aantal factoren die belangrijk zijn om mee te nemen in het kiezen van een nieuwe boxspring:

  • Stevigheid van het matras
  • Uw slaaphouding
  • Eenpersoons, twijfelaar of tweepersoons
  • Een boxspring heeft een hogere instap
  • Uw gewicht
  • Uw lichaamstemperatuur terwijl u slaapt

Een aantal van deze factoren kunt u aanklikken in de filters. Deze helpen u met het kiezen van een geschikte boxspring. Natuurlijk zijn er naast de praktische factoren ook uiterlijke factoren die meespelen. Zo hebben wij in ons assortiment boxsprings beschikbaar die verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren en bekleed met verschillende stoffen. Wij maken ook onderscheid tussen elektrische- en vlakke boxsprings, waarvan het hoofdeind en voeteneind verstelbaar zijn bij de elektrische variant.

Welke afmetingen zijn beschikbaar?

De boxspringsets op Bedden.nl zijn verkrijgbaar in eenpersoons, twijfelaar en tweepersoons. De afmetingen van deze boxsprings zijn als volgt:

Maat Afmeting
Eenpersoons 90 x 200 centimeter
Twijfelaar 120/140 x 200 centimeter
Tweepersoons 160/180 x 200 centimeter
Kingsize 200 x 200 centimeter

Welke maat wordt aangeraden voor twee personen?

Als u met twee personen op de boxspring wilt slapen dan is de afmeting die minimaal aangeraden wordt 140 x 200 centimeter. Met deze afmeting heeft u genoeg ruimte voor uzelf om vrij te kunnen bewegen en draaien in uw slaap. Alles groter dan deze afmeting geeft u uiteraard nog meer beweegruimte. Het is natuurlijk voor iedereen persoonlijk wat het prettigst slaapt, dus beslis voor uzelf wat de juiste keuze is!

Wat is de grootst beschikbare maat?

Over het algemeen is 200 x 210 of 200 x 220 centimeter de grootst leverbare boxspring. Deze bestaat uit twee boxen en twee matrassen van 100 x 210/220 centimeter. In sommige gevallen is het mogelijk om een matras bij de boxspring te krijgen van 200 centimeter breed, maar over het algemeen is dit niet nodig vanwege het topdekmatras dat voorkomt dat er een spleet in het midden van het bed ontstaat.

Wat is het verschil tussen een bed en een boxspring?

Het grootste verschil is dat een bed een lattenbodem heeft en een boxspring een geveerde box heeft. Hierdoor heeft een boxspring net iets meer slaapcomfort. Vooral bij rug- en nekklachten biedt een boxspring optimale ondersteuning van elke lichaamszone. Door het geveerde matras en de geveerde box krijgt u een stevige ondersteuning en door het topdekmatras ligt u heerlijk zacht!