Van hoog naar laag sorteren

4 item(s)

Van hoog naar laag sorteren

4 item(s)

Waarom een boxspring 90x200 centimeter?

Een boxspring van 90x200 centimeter, oftewel een eenpersoonsboxspring, staat aan de basis van comfortabele nachten voor iedereen. U kunt deze namelijk gebruiken als u in uw eentje slaapt, in de kinderkamer, of u kunt twee eenpersoons-boxsprings van 90 x 200 centimeter samenvoegen tot een tweepersoons-boxspring. Wanneer u dit doet is het prettig om er een topdekmatras bovenop te leggen, zodat u niet in de spleet tussen de twee bedden rolt.

Uit welke onderdelen bestaat een boxspring met de afmeting 90 x 200 centimeter?

Een boxspring van 90x200 centimeter bestaat uit de volgende onderdelen:

 1. De box
 2. Het matras
 3. Het topdekmatras
 4. De bedpoten
 5. De bekleding
 6. Het hoofdbord en/of voetbord
  1. Is een eenpersoons boxspring geschikt voor kinderen?

   Een eenpersoons boxspring is zo ontworpen dat het lichaam van de persoon die er op slaapt goed ondersteund wordt. De meeste boxspring matrassen zijn berekend op een bepaald gewicht. Wanneer u dus een eenpersoons boxspring wilt aanschaffen voor uw kind, dan is het verstandig om op de gewichtsklasse te letten van het matras (en topdekmatras). Als u dat doet, dan is het geen probleem om een boxspring te kopen van 90x200 voor uw zoon of dochter.

   Wat zijn de voordelen van een 1 persoons boxspring?

   Een 1 persoons boxspring heeft de volgende voordelen:

   • Een boxspring heeft een zeer lange levensduur.
   • Wanneer u later toch een tweepersoons bed zou willen, kunt u er eenvoudig nog een boxspring 90 x 200 naast zetten.
   • De temperatuur en ventilatie van een eenpersoons boxspring is uitstekend door de open verenconstructie.
   • U kunt uw 1 persoonsboxspring naar persoonlijke voorkeuren aanpassen. Denk hierbij aan stof, kleur en type hoofd- of voetbord.
   • Een boxspring 90x200 is de perfecte maat om comfortabel alleen te slapen, zonder veel ruimte in uw slaapkamer in te nemen.
   • De onderbox en het matras vormen samen een combinatie die het lichaam goed ondersteunt.

   Hoe kies ik de juiste boxspring?

   Het kiezen van een boxspring kan gedaan worden aan de hand van een aantal factoren. In het aankoopproces is het belangrijk om uzelf een aantal vragen te stellen:

   Stevigheid en type slaper

   Wilt u een zacht, een medium of een stevig matras? Deze voorkeur hangt vaak samen met het type slaper dat u bent. Slaapt u op uw buik, dan heeft vaak een stevig matras de voorkeur. Wanneer u als buikslaper op een zacht matras ligt, komt u rug vaak hol te liggen. Dit is niet aan te bevelen voor uw ruggengraat en spieren. Een zacht of medium matras is daarentegen wel weer geschikt voor een zijslaper. Om erachter te komen wat voor u een goede combinatie is kunt u ook de filters op deze pagina gebruiken?

   Afmeting 90 x 200

   Een boxspring in de maat 90 x 200 is geschikt voor één persoon. Wilt u met twee personen op de boxspring slapen, dan kunt u beter kiezen voor een afmeting van 140 x 200, 160 x 200 of 180x200 centimeter. Bent u lang? Dan hebben wij ook boxsprings met lengtemaat 210 centimeter.

   Lichaamsgewicht

   Zoals eerder genoemd is elke boxspring specifiek berekend op een bepaalde gewichtsklasse. Controleer vooraf dus even bij de boxspring of deze geschikt is voor uw lichaamsgewicht. Als het lichaamsgewicht lager is dan waar de boxspring geschikt voor is, zal het matras hard aanvoelen en wanneer het lichaamsgewicht hoger is dan het aanbevolen gewicht voor de eenpersoons boxspring dan zal de boxspring sneller slijten.

   Slaaptemperatuur

   Heeft u het snel warm of koud ’s nachts? Dan is dit ook een factor om mee te nemen in uw beslissing. Een koudschuim matras is bijvoorbeeld geschikt voor mensen die het snel warm hebben. Koudschuim voert vocht goed af en ventileert dankzij de structuur van het schuim. Traagschuim voelt wat warmer aan, maar vormt zich naar het lichaam. Comfortschuim is een goedkopere schuimvariant die enigszins warmte vasthoudt.

   Vlakke of elektrische 1 persoons boxspring

   Als u vaak leest of films kijkt in bed is het ideaal als uw hoofdeind omhoog kan. Dit kan eenvoudig met een elektrische boxspring. Wanneer deze geïnstalleerd is kunt u het hoofdeind en voeteneind verstellen met een druk op de knop.

   Hoe kan ik online bestellen?

   Een boxspring van 90 bij 200 bestellen is zeer eenvoudig. Door online uw bestelling te plaatsen, bent u niet verbonden aan openingstijden. Het enige wat u hoeft te doen, is de gewenste producten in uw winkelmand plaatsen en vervolgens de bestelling afronden. Na het invullen van uw adresgegevens, kunt u een van onze betalingssystemen kiezen. U heeft zelfs de mogelijkheid om achteraf te betalen. Uw producten zullen zo snel mogelijk bij u thuis bezorgd worden zodat u er gelijk van kunt genieten. De datum dat uw producten worden geleverd, kunt u zelf bepalen.

   Mocht u ergens niet uitkomen, kunt u natuurlijk altijd bellen naar de klantenservice via 020-2624202. Ook kunt u contact opnemen via de chatfunctie op de website of een e-mail sturen met uw vraag naar [email protected] Wij proberen uw zo snel mogelijk te hulp te schieten.

   Kan ik mijn boxspring achteraf of in termijnen betalen?

   Bij Bedden.nl kunt u gebruik maken van betalen in termijnen, dit is zonder rente. Met de betaalmethode Capayable kunt u uw boxspring in drie termijnen betalen. In totaal kunt u 60 dagen doen over de betaling van uw aankoop. De eerste termijn dient gelijk te worden voldaan via iDeal, nadat u uw eenpersoons boxspring heeft besteld. De deadline van de betaling van de tweede termijn is 30 dagen na de aankoop. Uw laatste termijn dient u betaald te hebben 60 dagen na uw aankoop. Capayable is een veilige betaalmethode die zorgt voor flexibel betaalgemak. Op deze manier kunt u direct van uw boxspring in maat 90x200 genieten.