Van hoog naar laag sorteren

1 - 9 van 16 items

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Van hoog naar laag sorteren

1 - 9 van 16 items

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Uit welke onderdelen bestaat een elektrische boxspring?

1. De box

De basis van een elektrische boxspring is altijd een houten onderbox en een geveerde box die afgedekt is met schuim. De vering kan bestaan uit pocketvering of bonellvering

2. Het matras

Op de box ligt het matras. Bij een elektrische boxspring is hier een bestuurbaar systeem in gebouwd wat er voor zorgt dat het hoofdeind en het voeteneind kunnen bewegen. Dit matras is in bijna alle gevallen geveerde met pocketvering, dat goede ondersteuning geeft aan elke zone van het lichaam.

3. Het topdekmatras

Het topdekmatras zorgt ervoor dat u heerlijk zacht ligt, terwijl u dankzij het geveerde matras de benodigde ondersteuning krijgt.

4. De bedpoten

Bovenstaande onderdelen leunen op de bedpootjes. De pootjes kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen zoals metaal, hout of alluminium.

5. Het hoofdbord en voetbord

Het hoofdbord wordt niet standaard meegeleverd. Bij een elektrische boxspring is wel bijna altijd het voetbord inclusief omdat deze ervoor zorgt dat het matras op zijn plek blijft.

6. Slaapkameraccessoires

Het nachtkastje, de hockers, en de voetenbank zijn optioneel. Deze zijn niet voor alle boxsprings beschikbaar. Bij de producten waar de slaapkameraccessoires besteld kunnen worden staat dit vermeld.

7. De bekleding

Alle elektrische boxsprings in ons assortiment zijn gestoffeerd. Er is keuze mogelijk uit verschillende stoffen en kleuren. In een aantal gevallen wordt ook het topdekmatras mee gestoffeerd, zodat alles eruit ziet als één geheel.

8. Het mechanisme

Het besturingssysteem zit verwerkt in het matras, waardoor het bijna onzichtbaar is. Op het systeem is een afstandsbediening aangesloten waarmee u eenvoudig het matras omhoog en omlaag kunt bijstellen.

Wat is het verschil tussen een elektrische boxspring en een vlakke boxspring?

Het grootste verschil is dat een elektrische boxspring verstelbaar is met een afstandsbediening. Dit houdt in dat het hoofdeind en vaak ook het voeteneind versteld kunnen worden. Dit is ideaal wanneer u een boek wilt lezen of een film wilt kijken in bed. Het gebruiksgemak is hoog, want het enige wat u hoeft te doen om de elektrische boxspring te verstellen is het indrukken van een knop.

Welke afmetingen elektrische boxsprings zijn beschikbaar?

Eenpersoons- en tweepersoons elektrische boxsprings zijn op Bedden.nl verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

Maat Afmeting
Eenpersoons 90x200 centimeter
Twijfelaar 120/140 x 200 centimeter
Tweepersoons 160/180 x 200 centimeter
Kingsize 200 x 200 centimeter

Wat voor boxspring kan ik het beste kiezen?

Wanneer u heeft besloten om een nieuwe (elektrische) boxspringset aan te schaffen is het verstandig om een weloverwogen keuze te maken. U kunt de volgende punten in overweging nemen voor uw aankoop:

  • Wil ik een zacht of stevig matras?
  • Ben ik een buik-, rug-, of zijslaper
  • Welke afmeting heb ik nodig?
  • Voor welk lichaamsgewicht moet de boxspring geschikt zijn?
  • Heb ik het snel warm of koud in mijn slaap?Wil ik een vlakke of elektrische boxspring?

Deze pagina beschikt over een aantal filters die u kunnen helpen met het selecteren van een geschikt slaapsysteem. Mocht u verder advies willen, dan kunt u altijd terecht bij onze deskundige klantenservice!

Hoe verstel ik een elektrische boxspring?

Het ideale aan een elektrische boxspring is dat deze heel makkelijk verstelbaar is. Met één druk op de knop komt uw hoofdeinde of voeteneinde omhoog. Beide onderdelen zijn los van elkaar te verstellen of tegelijkertijd. Wanneer u een tweepersoons boxspring heeft bestaat deze altijd uit twee losse boxen en matrassen met een gesplit topdekmatras er op zodat beide kanten los van elkaar versteld kunnen worden.