Van hoog naar laag sorteren

1 - 9 van 32 items

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
Van hoog naar laag sorteren

1 - 9 van 32 items

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Vlakke boxspring kopen op Bedden.nl

Een vlakke boxspring is een complete boxspringset die niet verstelbaar is. Doordat de boxspring vlak is, kan deze variant relatief goedkoop zijn. De vlakke boxspring en de elektrische variant lijken in veel opzichten op elkaar en bieden beide een waanzinnig slaapcomfort. Toch zijn er een aantal verschillen. De verschillen zullen hier kort toegelicht worden.

Verschillen tussen een vlakke boxspring en een elektrische boxspring

Het grootste verschil tussen een vlakke en een elektrische boxspring is de verstelbaarheid. Een elektrische boxspring is beweegbaar en kan in verschillende standen gezet worden. Een vlakke boxspring is niet verstelbaar en is verkrijgbaar in een vlakke stand. Een vlakke boxspring biedt net zo veel slaapkwaliteit als een elektrische. Een ander verschil is dat een vlakke boxspring uit drie delen bestaat en een elektrische boxspring uit vier delen. Een elektrische boxspring heeft nog een afdekplint, die moet voorkomen dat de motor zichtbaar is.

Wat is een complete boxspringset?

Een complete boxspringset bestaat uit drie delen. Een box, een matras en een topdekmatras. Ten eerste de box: Deze kan bestaan uit een houten rand, met daarin een verings-systeem. Dit is meestal bonellvering of pocketvering. Bij pocketvering worden veren in pockets, ofwel zakjes, geplaatst. De pockets zijn dicht op elkaar geplaatst zodat er een zeer stevige basis ontstaat. Bij bonnellvering worden grotere veren verspreid door de box geplaatst zodat het een groot gewicht kan dragen.

Doordat er vering in de box verwerkt is, zorgt dit voor een goede ondersteuning van het matras en het topdekmatras. Het tweede onderdeel van een boxspring is het matras. Bij elke boxspringset kan dit een ander soort matras zijn. In veel gevallen worden pocketveringmatrassen of bonellveringmatrassen meegeleverd. Zoals hierboven vermeld is een pocketveringmatras een matras met veren in pockets. De meeste pocketvering matrassen zijn ingedeeld in vijf of zeven zones. De pockets zijn over die zones verdeeld. Afhankelijk van de hoeveelheid pocketveren heeft het matras een bepaalde stevigheid. Bij veel pocketveren is het matras steviger dan bij weinig pocketveren. Een pocketvering matras heeft ruimte tussen de veren waardoor het matras goed ventileert. Het is wel belangrijk om het matras van tijd tot tijd om te keren om kuilvorming te voorkomen. Naast het pocketvering matras is het ook mogelijk om een boxspring te kiezen met bonellvering. Dit werkt ongeveer via hetzelfde principe, maar nu zitten er geen pockets om de veren heen.

Het laatste onderdeel van de complete boxspringset is het topdekmatras. Dit wordt in de meeste gevallen meegeleverd met de boxspring en u heeft dan keuze uit een aantal opties.

 • Koudschuim
 • Traagschuim of viscoschuim
 • Polyetherschuim of comfortschuim
 • Latex

Ten eerste koudschuim, dit is een schuimsoort met een open structuur, waardoor het goed ventileert en absorbeert. Dit materiaal is zeer geschikt voor mensen die het snel warm hebben, of ’s nachts veel zweten. Daarnaast is er traagschuim, ofwel NASA schuim. Dit schuimt heeft de capaciteit om zich volledig te vormen naar het lichaam. Dit materiaal vormt zich dankzij de lichaamswarmte en zal dus ook warmer aanvoelen. Polyetherschuim is een veerkrachtig schuim dat kan variëren in stevigheid. Wanneer u opstaat veert het meestal uit. Bij deze schuimsoort is het wel belangrijk om af en toe het matras om te keren om kuilvorming te voorkomen. Tot slot is er latex. Dit schuim heeft een stevige gesloten structuur die zeer flexibel is.

Betaalbare boxspringsets voor iedereen

Bij Bedden.nl vindt u vlakke boxsprings tegen elk budget. Een vlakke boxspringset is een ideale oplossing voor als u een wat kleiner budget heeft, maar wel de luxe en het comfort van een boxspring in uw slaapkamer wilt. Wij hebben voor elke prijsklasse een aantal complete boxspringsets opgenomen in ons assortiment, zodat u een ruime keuze heeft.

Passend bij ieder interieur

Bijna alle boxsprings op onze website zijn geheel aan te passen aan uw eigen persoonlijke voorkeur. U kunt kiezen welke maat u wilt en welke kleur u wilt, maar ook of u er bijvoorbeeld een hocker bij wilt of niet. Daarnaast hebben wij ook een grote variatie in stoffen en kunt u ook kiezen uit bijhorende hoofdborden of nachtkastjes. Aangezien het bed meestal de eyecatcher in de slaapkamer is, is het logisch dat u hier een doordachte afweging in maakt. Wanneer u een nieuwe boxspring heeft uitgezocht kunt u ook nog kiezen om er een nieuwe dekbedovertrek en hoeslaken bij aan te schaffen. Omdat er op een boxspring vaak een topdekmatras ligt, heeft u toch net weer een ander formaat hoeslaken nodig dan voor uw normale matras. Daarnaast kunt u met een dekbedovertrek leuke variaties aanbrengen in de slaapkamer, omdat een dekbedovertrek toch een bepalende rol kan spelen bij het interieur.