Van hoog naar laag sorteren

1 - 9 van 23 items

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Van hoog naar laag sorteren

1 - 9 van 23 items

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Dekbedden assortiment op Bedden.nl

Dekbedden zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Het is persoonlijk onder wat voor dekbed u het lekkerste slaapt. Om die reden hebben wij allerlei verschillende exemplaren in ons assortiment. Zo zijn er lichte en luchtige dekbedden voor warme zomernachten, maar ook dikke warme producten voor in de winter. Daarnaast verkopen wij ook 4 seizoenen dekbedden. Doordat deze dekbedden uit twee delen bestaan die aan elkaar bevestigd kunnen worden, zijn deze geschikt voor elk seizoen. Wij proberen voor iedereen een zo goed mogelijk aanbod te hebben tegen eerlijke en lage prijzen!

Diverse dekbed vullingen

De aanschaf van een nieuw dekbed is niet altijd de makkelijkste keuze. Op deze informatiepagina helpen wij u met het kiezen van het juiste product. Het is belangrijk om te weten welke vulling u wenst voor uw dekbed. In ons assortiment bieden we vijf verschillende soorten vullingen aan:

 • Dons
 • Synthetisch
 • Wol
 • Katoen
 • Bamboe

Om u een beter beeld te geven van de verschillende dekbedvullingen lichten we de mogelijkheden hier toe.

Dons

Een donzen dekbed is één van de populairste dekbedden. De vulling van dit product is gemaakt van de veren en dons van eenden of ganzen. Het vulpercentage dons kan bestaan uit 15, 65, 90 of 100 procent dons. Hoe hoger het dons percentage is, hoe lichter en warmer het dekbed is. De vulling van bestaat uit los materiaal, waardoor het dekbed soepel om u heen valt. Deze producten zijn ook een uitstekende keuze voor mensen met allergische reacties. De levensduur van dons is erg lang. Het gaat, wanneer u het goed onderhoud, 20 tot 30 jaar mee.

Synthetisch

Een synthetisch dekbed is gevuld met een vulling van synthetische bolletjes. Deze zorgen ervoor dat dit product licht en luchtig aanvoelt, maar wel goed de warmte vasthoudt, waardoor u hier heerlijk onder kunt slapen. Er zitten een aantal voordelen verbonden aan synthetische dekbedden. Ten eerste zijn ze wasbaar, ten tweede zijn ze geschikt voor mensen met huisstofmijtallergie en ten derde zijn ze goedkoper in vergelijking tot meer natuurlijke producten.

Wol

Een wollen dekbed wordt gezien als een klassiek product. Het werd eerst veel aangeschaft door een oudere leeftijdsgroep, maar wordt weer steeds populairder. De kans is groot dat dit komt door de kwaliteiten die een wollen vulling heeft. Over het algemeen is wol iets zwaarder dan dons of een synthetische vulling. Een belangrijk kenmerk van wol is dat het erg goed vocht opneemt en u zal hierdoor geen klamme nachten meer beleven. Wol zorgt ervoor dat u snel opwarmt wanneer u het koud heeft, maar door het ventilerende vermogen wordt het niet té warm. Het onderhoud van een wollen dekbed is erg eenvoudig. De deken dient even opgeschud te worden, voorderest hoeft er weinig aan gedaan te worden. De levensduur van dit product is 7 à 8 jaar.

Katoen

Katoenen dekbedden staan bekend als een 100% natuurproduct. Katoen is iets zwaarder in gewicht dan synthetisch of dons. De vulling bestaat uit katoenvezelbolletjes van de katoenplant. Deze zijn verwerkt en voelen zeer zacht aan. Een aantal katoenen dekbedden in ons assortiment zijn antiallergeen. Deze producten hebben óf een behandeling gehad, of zijn geschikt voor in de wasmachine. Door het dekbed te wassen blijven bacteriën en huisstofmijt niet in de vulling en de tijk zitten. Deze producten zijn ook uitermate geschikt voor kinderen en mensen met ademhalingsproblemen, zoals astma en bronchitis. Tevens heeft katoenen vulling een hoog absorberend vermogen, waardoor het ideaal is voor in de warme zomermaanden. Afhankelijk van het gebruik en het onderhoud gaat het dekbed 5 tot 15 jaar mee.

Bamboe

Bamboe dekbedden zijn een uiterst geschikte optie voor mensen die veel transpireren ‘s nachts. Dit materiaal voelt zijdezacht aan en is heerlijk om ‘s nachts onder te liggen. Het materiaal is heel licht, waardoor u vrij kunt bewegen. Dit komt ten goede van uw nachtrust. De bamboevezels zorgen ervoor dat slapen heerlijk luchtig en fris aanvoelt. Deze producten van bamboe zijn geschikt voor mensen die het snel warm hebben omdat het luchtig en koel aanvoelt. Toch geeft een bamboe dekbed wel genoeg warmte en houdt het warmte vast die nodig is om lekker te slapen. Tevens is bamboe een biologisch materiaal. Een bamboe plant groeit ontzettend snel, waardoor het gebruik van bamboe een zeer lage impact heeft op het milieu. De levensduur van een bamboe dekbed hangt af van het onderhoud en gebruik.

Soorten

Het is mogelijk om een enkel dekbed in een zomer- of wintervariant aan te schaffen. Maar wij hebben ook vierseizoenen- en all year dekbedden in ons assortiment. Wanneer u kiest voor een winter- of zomerdekbed weet u zeker dat u een extra warm of juist extra fris product koopt, wat geschikt is voor een specifieke periode van het jaar. Als u kiest voor all year, weet u zeker dat u het hele jaar plezier heeft van uw aankoop. Dit geldt ook voor een vierseizoenen variant. Deze bestaat uit twee delen die u af kan wisselen of kan samenvoegen, waardoor u altijd een dekbed naar wens heeft! De dikte en warmte van de verschillende opties hangt af van de warmteklasse:

Warmteklassen

Dekbedden zijn verkrijgbaar in verschillende warmteklassen. De verschillende warmteklassen geven de dikte en warmte aan.

Warmteklasse 1

Dekbedden met een warmteklasse 1 zijn het warmst. Deze zijn vanaf 8,8 centimeter dik en zijn geschikt voor in de winter of voor in koude slaapomgevingen. Daarnaast zijn ze ook geschikt voor mensen die het snel koud hebben. Ze hebben een hoge warmte isolatie, wat inhoudt dat de warmte goed vastgehouden wordt.

Warmteklasse 2

Dekbedden met warmteklasse 2 zijn vaak nog steeds geschikt voor de winter en voor tijdens periodes van kou. Een winterdekbed is tussen de 6,2 en 8,2 centimeter dik. Ze hebben net als een dekbed met warmteklasse 1 een redelijk hoge warmte isolatie, maar doordat ze minder dik zijn, zullen ze iets minder warm aanvoelen.

Warmteklasse 3

Dekbedden met warmteklasse 3 zijn geschikt voor slapen in een gematigde warmte. Dit kan bijvoorbeeld het voorjaar of najaar zijn. Ze zijn ongeveer tussen de 4,0 en 5,7 centimeter dik. Ze worden ook vaak gebruikt in combinatie met een warmteklasse vier dekbed bij een vierseizoenen dekbed.

Warmteklasse 4

Dekbedden met warmteklasse 4 zijn het minst warm. Dit zijn dan ook met name zomerdekbedden. Daarnaast worden ze, zoals eerder genoemd, ook in combinatie gebruikt met warmere varianten in een vierseizoenen variant. Ze hebben een hoge ventilatie waardoor warmte minder goed vastgehouden wordt. Daarnaast voelen ze vaak licht en luchtig aan, waardoor men er goed onder kan bewegen. Een dekbed met warmteklasse vier biedt optimaal slaapcomfort in warme zomernachten.

Anti allergische dekbedden

Anti allergische dekbedden zijn in de eerste plaats ontworpen voor mensen met een huisstofmijt allergie. Mensen met deze allergie hebben last van niesen, tranende en kriebelende ogen en benauwdheid. Door het gebruik van een anti allergeen product kunt u deze klachten tegengaan en zelfs verminderen. U kunt een anti allergisch dekbed herkennen aan het NOMITE label. Daarnaast zijn producten die in de wasmachine kunnen vaak ook geschikt voor mensen met een allergie omdat de huisstofmijt niet kan nestelen wanneer het regelmatig gewassen wordt. Wij vermelden altijd in de beschrijving of ons product geschikt is voor mensen met een allergie.

Dekbed afmetingen

Het is soms lastig om de goede afmeting van uw dekbed vast te stellen. Algemeen gezien zijn er twee soorten. De eenpersoonsmaten en de tweepersoonsmaten. De eenpersoonsvariant heeft eigenlijk altijd een breedte van 140 centimeter. De tweepersoonsvariant heeft meestal een afmeting van 200 tot 240 centimeter breed. Hieronder vindt u nog een overzicht van de verschillende maten en bij wat voor maat bed ze passen.

Maat bed Afmeting dekbed Afmeting bed/matras
Peuterbed 100 x 135 centimeter 60 x 120 centimeter
Kinderledikant 120 x 150 centimeter 70 x 140/150 centimeter
Eenpersoons 140 x 200/220 centimeter 90 x 200/220 centimeter
Tweepersoons 200 x 200/220 centimeter 140/160 x 200/220 centimeter
Lits Jumeaux 240 x 200/220 centimeter 180/200 x 200/220 centimeter

Eenvoudig online een dekbed bestellen

Bestellen gaat heel eenvoudig bij Bedden.nl. Wilt u een dekbed kopen en heeft u het exemplaar gevonden dat aan al uw verwachtingen voldoet? Dan plaatst u deze gemakkelijk in de online winkelmand. Wanneer uw bestelling compleet is, rondt u deze af en betaalt u via ons betrouwbare betaalsysteem. U krijgt uw bestelling vervolgens bezorgd op zeer korte termijn en dat allemaal tegen onverslaanbaar lage prijzen. Zo eenvoudig en voordelig is online winkelen bij Bedden.nl. Heeft u naar aanleiding van deze informatie nog vragen? U kunt altijd contact opnemen met onze klantenservice. Zij helpen u graag verder met uw vragen.