Dekbedden

Dekbedden

Wilt u het gewicht voelen van een zwaar dekbed of de luchtigheid van een licht dekbed? Wij hebben genoeg keus in ons assortiment zodat u het dekbed kunt kiezen dat zal zorgen voor een goede nachtrust.
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Dekbedden

Dekbedden worden vervaardigd uit diverse materialen. Het is dan ook zo dat lang niet iedereen prettig slaapt onder hetzelfde dekbed. Wat voor exemplaar goed bij u past is uiteraard volledig afhankelijk van uw wensen en eisen. Zo zijn er zwaardere dekbedden en lichte exemplaren, u kunt kiezen voor een dekbed met een vulling die extra warmte biedt of juist lekker koel blijft en er zijn exemplaren die uitstekend zijn voor mensen met een allergie. Kortom, voor ieder wat wils.

Informatie Dekbedden

De aanschaf van een nieuw dekbed is niet altijd de makkelijkste keuze. Op deze informatiepagina helpen wij u met het kiezen voor het juiste dekbed. Het is belangrijk om te weten welke vulling u wenst voor uw dekbed. In ons assortiment bieden we vijf verschillende soorten vullingen van dekbedden aan:

 • Dons
 • Synthetisch
 • Wol
 • Katoen
 • Bamboe

Het is mogelijk om een enkel dekbed of een 4-seizoensdekbed aan te schaffen. Verder is het belangrijk om te weten welke warmteklasse voor u het beste is, of een dekbed anti allergisch is en welke maat dekbed bij de afmeting van uw bed past.

De vulling van het dekbed

Dons

Een donzen dekbed is één van de populairste dekbedden. De vulling van een donzen dekbed is gemaakt van de veren en dons van eenden en ganzen. Het vulpercentage in een donzen dekbed kan bestaan uit 15, 65, 90 of 100% dons. Hoe hoger het dons percentage is, hoe lichter en warmer het dekbed is. De vulling van dit dekbed bestaat uit los materiaal, waardoor het dekbed soepel om u heen valt. Donzen dekbedden zijn ook een uitstekende keuze voor mensen met allergische reacties. De levensduur van een donzen dekbed is erg lang. Het dekbed gaat, wanneer u het goed onderhoud, 20-30 jaar mee.

Synthetisch

Synthetische dekbedden zijn licht in gewicht en erg luchtig. Om het dekbed goed te onderhouden is het verstandig om het dekbed af en toe te wassen en goed te laten drogen. Hierdoor blijft het dekbed reuk- en stofvrij. Synthetische dekbedden zijn praktischer dan donzen dekbedden, omdat ze gewassen en behandelt kunnen worden met middelen tegen bacteriën. Voor mensen met een huisstofmijt allergie is een synthetisch dekbed een aan te raden product. Synthetische dekbedden gaan ongeveer 10 jaar mee. Door deze minder lange levensduur ten opzichte van bijvoorbeeld een donzen dekbed, zijn synthetische dekbedden relatief goedkoop.

Wol

Een wollen dekbed wordt gezien als een klassiek dekbed. Het wordt vooral aangeschaft door de seniorenleeftijdsgroep. Over het algemeen is een wollen dekbed erg zwaar. Een belangrijk kenmerk van een wollen dekbed is dat het erg goed vocht opneemt en u zal hierdoor geen klamme nachten meer beleven. Wollen dekbedden zorgen ervoor dat u snel opwarmt wanneer u het koud heeft, maar ook snel afkoelt wanneer u het warm heeft. Het onderhoud van een wollen dekbed is erg eenvoudig. Het dekbed dient even opgeschud te worden, voorderest hoeft er niks aan gedaan te worden. De levensduur van een wollen dekbed is 7 a 8 jaar.

Katoen

Katoenen dekbedden staan bekend als een 100% natuurproduct. Een katoenen dekbed is zwaarder in gewicht dan een synthetisch of donzen dekbed. Een katoenen dekbed is antiallergisch. Het is namelijk mogelijk om dit dekbed in de wasmachine te doen. Hierdoor blijven bacteriën en huisstofmijt niet in uw dekbed zitten. Het dekbed is uitermate geschikt voor kinderen en mensen met longziektes, zoals astma en bronchitis. Tevens heeft dit dekbed een hoog absorberend vermogen, waardoor het ideale dekbedden zijn voor in de warme zomermaanden. Afhankelijk van het gebruik en het onderhoud van het katoenen dekbed gaat het dekbed 5 tot 15 jaar mee.

Bamboe

Bamboe dekbedden zijn een uiterst geschikte optie voor mensen die veel transpireren ’s nachts. Dit dekbed voelt zijdezacht aan en zijn heerlijk om ’s nachts onder te liggen. Bamboe dekbedden voorkomen de verspreiding van bacteriën. De bamboevezels in het dekbed zorgen ervoor dat het heerlijk luchtig en fris aanvoelt. Dekbedden van bamboe zijn verkoelend bij hitte en verwarmend bij koude. Tevens worden dekbedden van bamboe biologisch gefabriceerd. Naast het feit dat een bamboe dekbed heerlijk fris en luchtig aanvoelt draagt u ook nog een steentje bij aan het milieu. De levensduur van een bamboe dekbed hangt af van het onderhoud en gebruik van het dekbed.

Anti allergisch

Anti allergische dekbedden zijn in de eerste plaats bedoelt voor mensen met een huisstofmijt allergie. Er worden veel klachten ervaren door mensen met een huisstofmijt allergie, wanneer ze geen antiallergisch dekbed hebben. De meeste dekbedden in onze webshop zijn anti allergische dekbedden. Donzen dekbedden die voorzien zijn van het NOMITE label zijn anti allergisch. Mocht dit label dus niet bij het product staan, dan is dit donzen dekbed niet anti allergisch.

Enkel- / 4-seizoensdekbed

In onze webshop is er de mogelijkheid om te kiezen voor een enkel- of een 4-seizoensdekbed. Het enkel dekbed is het hele jaar door prima te gebruiken, omdat dit dekbed een goede isolatie heeft. Dit dekbed bestaat uit één laag. Het 4-seizoensdekbed bestaat uit twee delen. Het ene deel is voor in de zomer, het andere deel voor in de herfst en de lente. Wanneer het winter is, dan kunnen deze beiden delen aan elkaar vast gemaakt worden. Zo heeft u voor elk seizoen een dekbed dat wenselijk is voor de tijd van het jaar.

Warmteklasse

Warmteklasse 1

 • Vanaf 8,8 cm dik
 • Warmste dekbedden die er zijn
 • Geschikt voor koude slaapkamers
 • Geschikt voor mensen die het snel koud hebben
 • Zeer hoge warmte-isolatie

Warmteklasse 2

 • Van 6,2 tot 8,2 cm dik
 • Winterdekbed
 • Veelal gebruikt in de winter
 • Goede keuze voor dekbed voor het hele jaar

Warmteklasse 3

 • Van 4,0 tot 5,7 cm dik
 • Geschikt voor gematigde warmte in de slaapkamer
 • Geschikt voor niet te koude winters en niet te warme zomers

Warmteklasse 4

 • Van 2,0 tot 3,4 cm dik
 • Zomerdekbed
 • Lage warmte-isolatie
 • Optimaal comfort in warme zomernachten

De maat van uw dekbed

Het is soms lastig om de goede afmeting van uw dekbed vast te stellen. Er zijn zes soorten maten dekbedden:

 • 140x200 cm - Eenpersoons dekbed (normale maat)
 • 200x200 cm - Tweepersoons dekbed (normale maat)
 • 240x200 cm - Lits Jumeaux* dekbed (normale maat)
 • 140x220 cm - Eenpersoons dekbed (lange maat)
 • 200x220 cm - Tweepersoons dekbed (lange maat)
 • 240x220 cm - Lits Jumeaux* dekbed (lange maat)

*Lits Jumeaux is een dekbed waarbij de lengte kleiner is dan de breedte van het dekbed. De afmeting van uw dekbed verschilt van de afmeting van uw bed. Hierbij een overzicht van de adviesmaten die passen bij de afmeting van uw bed:

Eenvoudig online een dekbed bestellen

Bestellen gaat heel eenvoudig bij Bedden.nl. Wilt u een dekbed kopen en heeft u het exemplaar gevonden dat aan al uw verwachtingen voldoet? Dan plaatst u deze gemakkelijk in de online winkelmand. Wanneer uw bestelling compleet is, rondt u deze af en betaalt u op betrouwbare manier. U krijgt uw bestelling vervolgens bezorgd op zeer korte termijn en dat allemaal tegen onverslaanbaar lage prijzen. Zo eenvoudig en voordelig is online winkelen bij Bedden.nl. Heeft u naar aanleiding van deze informatie nog vragen? U kunt altijd contact opnemen met onze klantenservice. Zij helpen u graag verder met uw vragen.

 

Een ogenblik geduld a.u.b.