Van hoog naar laag sorteren

2 item(s)

Van hoog naar laag sorteren

2 item(s)

Hoe kies ik een geschikt kinderdekbed?

Het kopen van een kinderdekbed is niet altijd een makkelijke keuze. Een kind heeft ongeveer tien tot twaalf uur slaap nodig per nacht (afhankelijk van de leeftijd) en spendeert daardoor veel tijd in bed. Daarnaast doen jonge kinderen vaak ook nog een middagdutje, waardoor het aantal uren in bed nog hoger is. Om die reden is het belangrijk om een goed matras, een prettig dekbed en kinderhoofdkussen aan te schaffen voor uw kinderen. Bedden.nl wilt het makkelijker voor u maken. Om die reden hebben wij een aantal punten opgesteld waar u rekening mee kunt houden met het kiezen van een kinderdekbed.

Ventilatie

Iedereen zweet in zijn of haar slaap, kinderen dus ook. Om die reden is het belangrijk dat het kinderdekbed ventileert en tegelijkertijd warm genoeg is. U wilt uiteraard niet dat uw zoon of dochter rillend van de kou wakker wordt. Met een kwalitatief goed kinderdekbed voor het juiste seizoen zal u kindje altijd in de juiste temperatuur kunnen slapen.

Materiaal en wasbaarheid

Elke dekbedvulling voelt anders aan en heeft verschillende kwaliteiten. Zo is wol wat stugger en zwaarder maar heerlijk warm en zo is synthetisch materiaal lichter en ventileert goed. De meeste kinderdekbedden in ons assortiment zijn synthetisch omdat dit materiaal heerlijk fijn en zacht aanvoelt, goed ventileert en goed om het lichaam valt wanneer uw kind in bed ligt. Daarnaast kunnen synthetische dekbedden bijna altijd gewassen worden.

Afmeting

De meeste kinderbedden hebben een afmeting van 70 x 100 centimeter. Hier past een kinderdekbed bij met een afmeting van 100 x 135 centimeter. Vooral bij de allerkleinsten is het fijn als het dekbed ook een instopstrook heeft zodat u het kinderdekbedje vast kunt maken bij het voeteneind.

Wanneer gaat mijn kindje over op een kinderdekbed?

Logischerwijs schaft u een kinderdekbed aan op het moment dat uw zoon of dochter de overstap maakt van een kleine ledikant naar een kinderbed. Dit is ongeveer wanneer uw kind drie tot vijf jaar oud is. Wanneer deze overstap gemaakt wordt kunt u alles in één keer aanschaffen. U heeft namelijk niet alleen een bed en een kinderdekbed nodig, maar ook een kussen en een kinderdekbedovertrek in de juiste maat.

Kan ik een kinderdekbed online bestellen en laten thuisbezorgen?

Via Bedden.nl kunt u eenvoudig het kinderdekbed van uw keuze selecteren en in de winkelmand plaatsen. Vanuit daar kunt u het product bestellen en betalen via één van onze veilige betaalmethoden. Wij zullen er vanaf daar alles aan doen om uw product zo snel mogelijk bij u thuis af te leveren zodat uw kindje heerlijk kan slapen!

Wat voor aanbod aan kinderbedden heeft Bedden.nl?

(Kinder)dekbedden zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Zo is er een onderscheid tussen de enkele dekbedden en vierseizoenendekbedden. Een enkel dekbed is vaak geschikt voor één bepaald seizoen van het jaar. Dit kan of een warm herfst/winterdekbed zijn of een wat luchtiger lente/zomerdekbed. Een vierseizoenendekbed bestaat uit twee delen. Een herfstdeel en een zomer/lente deel. Deze twee delen kunnen aan elkaar bevestigd worden en vormen dan samen een warm kinderdekbed voor in de winter. De delen worden in de meeste gevallen aan elkaar bevestigd door drukknoopjes, klittenband of een rits zodat ze goed vastzitten en niet gaan schuiven in de dekbedovertrek. Naast de soorten kinderdekbedden zijn er ook een aantal merken verkrijgbaar. Op Bedden.nl vindt u kinderdekbedden van verschillende merken om u een zo compleet mogelijk aanbod te bieden. Zo hebben wij bijvoorbeeld Cinderella en Vitality Pur, die beide hoge kwaliteit producten leveren!