Elektrische boxspring

Elektrische boxspring

Bij Bedden.nl vindt u een ruime selectie aan elektrische boxsprings. De populaire modellen kunnen wij zelfs al dezelfde week thuis leveren en monteren, zodat u hier verder geen omkijken naar hebt.

Elektrische boxsprings kopen op Bedden.nl

Op Bedden.nl kunt u terecht voor een uitgebreid aanbod aan vlakke én elektrische boxsprings. Elektrische boxsprings zijn net wat luxer dan vlakke boxsprings, ze kunnen namelijk op elk gewenst moment door een druk op de knop versteld worden. Deze extra functie biedt u luxe omdat u niet meer allemaal kussens hoeft op te stapelen als u rechtop in bed een boek wilt lezen of een film wilt kijken. Met de afstandsbediening kunt u instellen dat uw hoofdeind en mogelijk ook uw voeteneind omhoog wordt gezet. Dit is niet alleen handig voor lezen in bed, maar ook wanneer u even met uw benen omhoog wilt liggen na een lange dag wandelen of staan.

Apart verstelbare boxspringdelen

Een elektrische boxspring bestaat uit twee lossen eenpersoonsbedden. Beide bed delen, die van u en mogelijk die van uw bedpartner, kunnen apart omhoog en omlaag bewegen bij het hoofdeind en het voeteneind. Dit is handig als u rechtop wilt zitten om nog even een filmpje te kijken en uw bedpartner al gaat slapen. Bij deze bedden wordt een split matrastopper geleverd. Deze matrastopper heeft aan de bovenkant en mogelijk aan de onderkant een split, waardoor u gemakkelijk beide delen apart omhoog en omlaag kunt zetten zonder dat het hele matras scheefgetrokken wordt.

Hoe werkt een elektrische boxspring?

Een elektrische boxspring bestaat eigenlijk uit vier delen. Ten eerste de pootjes en de onderste plint. De plint dient ervoor om de motor uit het zicht te houden. Op de pootjes en de plint leunt de box met het ingebouwde elektrische systeem. Dit systeem is op meerdere manier te gebruiken. Het hoofdeind kan apart versteld worden, het voeteneind kan apart versteld worden, of het hoofdeind en voeteneind worden tegelijk versteld om voor een comfortabele lighouding te zorgen. Het voeteneind kan zo omhoog gezet worden dat er wel een goede ondersteuning is in de knieholtes. Boven op de beweegbare box ligt het matras en daar bovenop ligt een tweepersoons topdekmatras met mogelijk splitten aan de boven- en onderkant.

Veel elektrische boxsprings worden bij het voeteneind afgewerkt met een extra bord. Dit is om te zorgen dat het matras niet wegschuift wanneer de boxspring versteld wordt. Naast het voetbord is het ook mogelijk om te kiezen voor een hoofdbord. Dit is een bewerkt bord dat extra uitstraling aan de elektrische boxspring geeft.

De boxen

De boxen van de elektrische boxsprings bestaan uit pocketveren met een afdeklaag van schuim. Bij pocketvering zijn metalen veren ingepakt in zakjes, de zogenaamde pockets. De pockets zijn verdeeld over 5 tot 7 zones. Des te meer pockets er in een zone geplaatst zijn, des te steviger de box zal aanvoelen. Een stevige box met een hoog aantal pocketveren biedt optimale ondersteuning voor het lichaam en werkt daarnaast ventilerend door de ruimtes tussen de verschillende pockets.

De matrassen

Wanneer u een complete elektrische boxspringset bestelt, worden de matrassen en de topdekmatrassen meegeleverd. De matrassen die meegeleverd worden, zijn pocketvering matrassen. Zoals hierboven uitgelegd bestaan deze matrassen uit metalen veren die ingepakt zijn in pockets en worden deze matrassen afgemaakt met een schuimlaag die kan variëren van latex tot koudschuim. Let bij het bestellen van een nieuwe elektrische boxspring wel op of het een completse set is, of alleen de boxspring. Dit kunt u eenvoudig lezen in de beschrijving en bij de specificaties.

Als laatst wordt er bij veel van de boxspringsets een topdekmatras bijgeleverd. Bij een aantal sets heeft u zelf de mogelijkheid om een keuze te maken in wat voor soort matras u wilt. U kunt kiezen uit de volgende opties:

  • Koudschuim
  • Traagschuim of viscoschuim
  • Polyetherschuim of comfortschuim
  • Latex

Een koudschuim matras heeft door zijn open celstructuur een hoog ventilerend vermogen en werkt absorberend. Het matras past zich aan aan uw lichaam, maar veert ook weer uit zodra u opstaat. Hierdoor wordt kuilvorming voorkomen. Bij koudschuim matrassen zijn HR waarden van toepassing. Deze waarde geeft aan hoeveel schuim er per kubieke meter in het matras verwerkt is. Een hogere HR waarde betekend een betere kwaliteit matras. De HR waarde hangt niet samen met de stevigheid van het matras. Een traagschuim matras wordt door uw lichaamstemperatuur zacht waardoor het zich aanpast aan uw lichaam. Door de wegzakkende lichaamsdelen kunt u gemakkelijk een comfortabele lichaamshouding vinden. Een polythermatras heeft weinig veerkracht en een gesloten celstructuur, hierdoor kan het matras snel warm aanvoelen. Bij een polythermatras kan er variatie zijn in SG (soortelijk gewicht), hoe hoger deze waarde is, des te beter de kwaliteit van het matras is. Als laatste het latex matras, dit matras is flexibel en rekbaar en is een natuurproduct.

Mooie elektrische boxspringset online bestellen

Wanneer u een mooie of goedkope elektrische boxspring hebt gevonden kunt u die bij Bedden.nl op een veilige en eenvoudige manier online bestellen. Om uw boxspring te bestellen kunt u een aantal stappen doorlopen. Wanneer u de keuze gemaakt heeft is het belangrijk om nog even te checken welke afmeting u heeft aangevinkt. Daarnaast zijn de meeste bedden complete sets, maar hebben een aantal sets geen topdekmatras inclusief. Mocht u deze wel graag willen, dan kunt u deze erbij bestellen in ons topdekmatrassen-assortiment. Dit geldt ook voor speciale boxspring-hoeslakens en ander bedtextiel dat opnieuw aangeschaft moet worden bij de aankoop van een nieuwe elektrische boxspringset. Wanneer u alle producten die u nodig heeft in de winkelmand heeft geplaatst, kunt u deze openen en klikken op ‘bestelling afronden’. U komt vervolgens in een formulier waar u uw persoonsgegevens kunt invoeren, zodat wij weten waar we uw producten mogen bezorgen. U kunt aangeven wat voor levering u wilt, bijvoorbeeld levering tot in de slaapkamer. Als u in een flat woont is het handig om aan te geven op welke verdieping u woont en of er een lift aanwezig is. Dan kunnen onze bezorgers hier rekening mee houden. Tot slot kunt u kiezen uit één van onze betaalwijzen. Als u betaald heeft wordt de bestelling in gang gezet en ontvangt u een orderbevestiging in uw inbox. Hierop staat ook aangegeven wat de verwachte levertermijn van uw voordelige elektrische boxspring is. Zoals u kunt zien besteld u bij ons op een makkelijke manier de mooiste boxspringsets!

 

Een ogenblik geduld a.u.b.