Van hoog naar laag sorteren

4 item(s)

Van hoog naar laag sorteren

4 item(s)

Donzen kussens op Bedden.nl

Wanneer uw voorkeur uitgaat naar een donzen kussen heeft u een ruime keuze uit ons aanbod. De donzen hoofdkussens hebben een vulling die vaak bestaat uit een samenstelling van een percentage dons en een percentage veren. Des te hoger het percentage dons, des te veerkrachtiger het hoofdkussen aanvoelt. Wilt u een steviger kussen, dan kunt u beter gaan voor een hoofdkussens met een iets lager donspercentage. In die kussens is het percentage veren iets hoger. Dit zorgt ervoor dat het kussen steviger aanvoelt. Bedden.nl heeft een uitgebreid assortiment met hoofdkussens, om zo voor iedereen een geschikte slaapoplossing te kunnen bieden!

Waarom een donzen kussen?

Dons is een heerlijk zacht materiaal dat veel kwaliteiten heeft

  • Het donzen hoofdkussens vormt zich gemakkelijk naar uw slaaphouding
  • De combinatie van dons en veertjes neemt goed vocht op
  • Het materiaal is veerkrachtig waardoor het kussen zich terug vormt als u opstaat
  • Dankzij het luchtige materiaal wordt u nooit wakker op een klam hoofdkussens

Een dons kussen is gevuld met een combinatie van dons en veren. Deze vulling is vaak los verdeeld door het kussen of is verdeeld over een aantal vakken in het kussen. Hierdoor blijft de dons op zijn plaats, maar heeft het wel genoeg ruimte om de vorm van uw hoofd aan te nemen. Zoals eerder genoemd bestaan de hoofdkussens uit een combinatie van dons en veertjes. Het percentage dons staat altijd bij de hoofdkussens vermeld. Des te hoger het percentage met dons is, des te veerkrachtiger een kussen aanvoelt. Dit houdt in dat het kussen indeukt, maar ook weer terug veert als u opstaat. Dit is net even iets anders dan stevigheid. Dat geeft aan hoe hard of zacht een kussen aanvoelt. Doordat de vulling vrij kan bewegen en de vulling een licht en luchtig materiaal is ventileert het kussen goed.

Wordt de dons diervriendelijk geproduceerd?

Wij hebben in ons assortiment alleen producten die goedgekeurd zijn volgens de Europese donsnorm. Deze wetgeving houdt in dat de dons niet van levende dieren geplukt wordt en dat het welzijn van de dieren voorop wordt gesteld. De donsfabrikanten waar wij mee samen werken zorgen dat de dons intensief gereinigd wordt waardoor de vulling vrij is van vuil en bacteriën. Een aantal donzen hoofdkussens in ons assortiment zijn ook geschikt voor mensen met huisstofmijt allergie. Deze hoofdkussens zijn te herkennen aan het NOMITE label.

Hoe kunt u uw donzen hoofdkussen onderhouden?

Vaak krijgen wij de vragen “Kan ik mijn donzen kussen wassen?” en “hoe kan ik mijn donzen kussen het beste onderhouden?” daarom vindt u hier een aantal onderhoudstips voor uw hoofdkussen. Ten eerste is het goed om uw hoofdkussen dagelijks op te schudden. Hierdoor komt uw kussen uiteraard mooi in vorm, maar ook de structuur van de veertjes blijft beter. Ten tweede is het een aanrader om uw kussen wekelijks te laten luchten. Hiermee verdrijft u de huisstofmijt en het geeft een fris gevoel. U hoeft uw kussen niet persé buiten te leggen, het helpt ook als u uw slaapkamerraam openzet. Ten derde hebben wij een aantal donzen kussens in ons assortiment die geschikt zijn voor in de wasmachine. Per kussen verschillende de wasvoorschriften. De geschikte wastemperatuur is per kussen anders en een aantal donskussens kunnen zelfs in de droger. Als u een kussen in de droger doet, voeg hier dan één of twee tennisballen aan toe. Hierdoor wordt het kussen goed opgeschud en krijgt het zijn eigen structuur weer terug.

Donzen kussen online bestellen

Bij Bedden.nl kunt u uw donzen kussen eenvoudig bestellen en snel laten thuisbezorgen door de volgende stappen te doorlopen:

  1. Maak een keuze voor een donzen kussen naar wens
  2. Plaats het product in de winkelmand
  3. Vul uw contactgegevens in
  4. Kies één van de veilige betaalopties
  5. Controleer de bestelling op uw orderbevestiging die u per mail ontvangt