Latex matrassen

Latex matrassen

Op een latex matras wordt u uitgerust wakker. U kunt een latex matras namelijk afstemmen naar uw eigen behoeften, ze zijn verkrijgbaar in diverse stevigheden. Gebruik onze persoonlijke kieswijzer voor advies over welk matras het beste bij u past.
  • CBW Erkend
  • 5 jaar garantie
  • Gratis topdekmatras
  • Beste prijsgarantie
  • Achteraf en in 3 termijnen betalen mogelijk
  • Levering aan huis 

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Wij raden u aan uw selectie aan te passen of voor verdere informatie contact op te nemen met onze klantenservice.
Telefoon : 020-2624202 (Op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 - 17:00.)
E-mail: [email protected]

Wat is een latex matras?

Een latex matras voelt meestal soepel en veerkrachtig aan. Latex is een rubbersoort. Dit is een natuurlijk materiaal wat bewerkt wordt tot in dit geval een matras. Latex heeft een gesloten celstructuur, het materiaal zit dicht op elkaar gepakt waardoor het weinig ventileert en absorbeert. Daartegenover staat dat het materiaal wel flexibel aanvoelt en snel uitdeukt wanneer u opstaat. Een misverstand over latex matrassen is dat het materiaal stug is. Dit is echter niet altijd zo, afhankelijk van het productieproces kan het ook zacht en soepel aanvoelen.

Is een Talalay latex matras beter dan een normaal latex matras?

Talalay latex wordt op een andere manier geproduceerd dan normale latex. Tijdens het productieproces ontstaat er namelijk een speciale schuimsoort, die de veerkracht heeft van normale latex, maar wél een open celstructuur heeft waardoor het ventileert. Talalay is dankzij het productieproces een duurzamer materiaal en gaat dus langer mee.

Is latex een natuurlijk product?

Een latex matras bestaat meestal uit een deel natuurlatex en een deel synthetische latex. De norm van het percentage natuurlatex dat in een matras moet zitten verschilt per land, maar in Nederland zit er minimaal 40% natuurlatex in een natuurlatex matras. De latex die wordt gebruikt komt uit rubberbomen en is dus een natuurlijk materiaal.

Verbeterd een latex matras mijn nachtrust?

Afhankelijk van wat uw slaapvoorkeuren zijn kan een latex matras of latex topdekmatras uw nachtrust verbeteren. Bent u op zoek naar een stevig matras en heeft u een normale lichaamstemperatuur wanneer u slaapt, dan is een latex matras een prima keuze. Het matras voelt stevig aan en de zwaarste drukpunten van uw lichaam worden ondersteunt. Door het soepele materiaal krijgen uw spieren rust en hoeven ze niet te corrigeren wanneer u slaapt.

Andere matrassen die u kunnen helpen met het verbeteren van uw slaaphouding en het verlichten van uw spieren zijn traagschuim matrassen en koudschuim matrassen. Een traagschuim matras vormt zich bijvoorbeeld naar het lichaam doordat het warm wordt en een koudschuim matras heeft een veerkrachtige en ventilerende werking.

Welke afmetingen latex matrassen zijn er?

Onze latex matrassen zijn verkrijgbaar in drie verschillende afmetingen:

Maat Afmeting
Eenpersoons 90 x 200 centimeter
Kleine Tweepersoons 160 x 200 centimeter
Grote Tweepersoons 180 x 200 centimeter

Hoelang gaat een latex matras mee?

Een latex matras gaat, afhankelijk van het onderhoud en het materiaal tussen de zeven en tien jaar mee. Talalay gaat wat langer mee dankzij het productieproces en de kwaliteit van het schuim dat ontstaat. Om de levensduur van het matras te verlengen zijn er een aantal dingen die u kunt doen.

Hoe verleng ik de levensduur van mijn latex matras?

Ten eerste is het goed om het latex matras af en toe om te keren. Zo blijven beide kanten van het matras beter en gaat het matras langer mee. Ten tweede is het altijd goed om een matrasbeschermer op het matras te leggen. Dit neemt al een deel van het transpiratievocht op zodat dit niet in het matras terechtkomt. Ten derde kunt u ook een molton hoeslaken om het matras plaatsen met daaroverheen een normaal hoeslaken, zo blijft het matras schoon en gaat het langer mee.

Kan ik een matras van latex laten thuisbezorgen?

Met de service van Bedden.nl kunt u vanaf de bank of vanuit uw luie stoel uw nieuwe latex matras bestellen en thuis laten bezorgen. U kunt onze website openen op uw laptop, tablet en telefoon, dus als u even niets te doen heeft, kunt u altijd nieuwe slaapartikelen uitzoeken! Wanneer u een keuze heeft gemaakt plaatst u de producten in de winkelwagen en kunt u doorgaan met het bestelproces. Wanneer u een bed en een matras besteld is het altijd verstandig om even dubbel te checken of de afmetingen van beide overeenkomen, zodat u niet tegen problemen aanloopt als de producten in huis zijn. U kunt bij ons uw latex matras tot in de slaapkamer laten brengen, maar als u het prettig vindt heeft u ook de mogelijkheid om het product zelf op te halen in ons magazijn. Wij zullen er alles aan doen om het naar uw wens te maken!

 

Een ogenblik geduld a.u.b.