Van hoog naar laag sorteren

1 - 9 van 17 items

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Van hoog naar laag sorteren

1 - 9 van 17 items

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Welke naam heeft een 160x200 bed?

Een bed 160x200 cm heet officieel een tweepersoonsbed. Het bed biedt genoeg ruimte om met twee personen in te slapen. Er zijn verschillende varianten van tweepersoonsbedden verkrijgbaar. Namelijk bedden in de maat 160x200, maar ook met een breedte van 180 en 200 centimeter. In principe kunt u zelfs in een bed van 120 of 140 cm breed met twee personen slapen, maar 1.60 breed is comfortabeler.

Waaruit bestaat een 160x200 cm bed?

Een bed van 160 bij 200 centimeter bestaat uit een aantal onderdelen:

  • Het bedframe of ledikant van 160 bij 200 centimeter
  • Steunbalken aan de zijkant en in het midden
  • Twee lattenbodems van 80 bij 200 centimeter
  • Eventueel een hoofdbord, onderschuif-bed of voetbord
  • Twee losse matrassen van 80 bij 200 cm of één van 160 bij 200 centimeter
  • Eventueel een topdekmatras voor extra slaapcomfort

Let bij de aankoop van uw nieuwe tweepersoonsbed wel op wat er wel en niet is inbegrepen bij het product. In de meeste gevallen wordt het bed wel met lattenbodem geleverd, maar zonder matras. Deze informatie staat per ledikant van 160x200 cm bij de productspecificaties vermeld.

Wordt het bed geleverd inclusief montage?

Onze ledikanten van 160x200 worden standaard niet geleverd met montage. Onze producten worden in pakketten van een aantal dozen tot aan de deur of tot in de slaapkamer geleverd. Bij onze ledikanten wordt vaak wel een handleiding geleverd zodat u deze zelf in elkaar kunt zetten. De handleidingen hebben duidelijke stappenplannen, waardoor deze niet moeilijk te monteren zijn!

Wanneer u het 160x200 bed zelf in elkaar zet, maak dan gebruik van de handleiding en controleer of u geen onderdelen overhoudt. Wanneer dit wordt aanbevolen bij het bed is het ook slim om het bed op een anti slip mat te plaatsen of anti slip rubber onder de poten te plakken, zodat het tweepersoonsbed stevig blijft staan.

Welke maat dekbed(overtrek) hoort bij een 160x20 cm bed?

Bij een bed in de maat 160x200 hoort een dekbed van 240 bij 200/220 centimeter. Het dekbed moet in de breedte altijd net iets groter zijn. Wanneer er twee personen onder liggen is het prettig om wat speling te hebben met het dekbed. Wanneer uw bed langer is dan twee meter is het verstandig om ook te kiezen voor een langer dekbed.

Houdt u er niet van om koude voeten te hebben? Overweeg dan om te kiezen voor een extra lang dekbed die u aan de onderkant vast kunt stoppen. Een andere keuze die u heeft is om te kiezen voor een dekbedovertrek met instopstrook. Dankzij de strook die aan de overtrek bevestigd is, hoeft u geen groter dekbed te kopen en kunt u het dekbed evengoed vast stoppen om koude voeten te voorkomen!

Wat voor soorten 160x200 bedden zijn er?

Wij hebben een zo breed mogelijk assortiment samengesteld zodat we voor iedereen een keuze hebben. Dit houdt in dat wij goedkope 160x200 bedden hebben, producten in een hogere prijsklasse, en verschillende typen ledikanten. Denk hierbij aan een normaal ledikant, een onderschuif-bed, bedden met lederlook, met stoffen bekleding, van staal, of met een houten frame. Daarnaast vindt u bij ons ook tweepersoonsbedden waar een verstelbare lattenbodem in kan. U kunt hier eenvoudig een elektrische lattenbodem bij bestellen, zodat u het hoofd- en voeteneind van het bed met één druk op de knop kunt verstellen. Zo vergroot u uw eigen slaapcomfort en kunt u uw bed ook makkelijk gebruiken om heerlijk comfortabel een boek in te lezen!