Van hoog naar laag sorteren

1 - 9 van 24 items

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Van hoog naar laag sorteren

1 - 9 van 24 items

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Wat is het beste matras voor mij?

Als mensen een matras kopen, waarop letten ze dan? Het kan lastig zijn om een goed matras te kiezen. Iedereen heeft een andere voorkeur en er zijn veel factoren die bepalen wat het beste matras voor u is. Het kiezen van een matras kan het best gedaan worden aan de hand van deze factoren:

 • Voorkeur voor stevigheid

 • Type slaper: rug-, buik-, of zijslaper

 • Voorkeur voor matrasvulling

 • Gewichtsklasse

De zoektocht naar het beste matras wordt makkelijker dankzij ons zoekfilter. Wanneer u uw voorkeuren voor bovenstaande factoren selecteert, wordt er dankzij het filter automatisch een selectie gemaakt. Zo ziet u direct welke matrassen geschikt zijn voor u.

Welke matrassen afmetingen zijn er?

Er zijn zes verschillende maten matrassen, zoals in onderstaande tabel zichtbaar is. De meest standaard afmetingen zijn matrassen 90x200, matrassen 140x200, matrassen 160x200 en matrassen 180x200 cm.

Maat Afmeting
Eenpersoons 90 x 200 centimeter
Kleine twijfelaar 120 x 200 centimeter
Grote twijfelaar 140 x 200 centimeter
Kleine tweepersoons 160 x 200 centimeter
Grote tweepersoons 180 x 200 centimeter
Kingsize 200 x 200 centimeter

U kunt bij Bedden.nl terecht voor alle formaten matrassen, zodat uw bed weer heerlijk ligt. Wilt u een matras kopen 90x200? Of een matras kopen 160x200? Dat is geen probleem bij Bedden.nl. Wij hebben een ruim assortiment matrassen in alle formaten. Ook een matras kopen 140x200 of een groot matras kopen 180x200 is mogelijk bij Bedden.nl. 

We verkopen bij Bedden.nl ook kindermatrassen en babymatrassen, die kleinere afmetingen hebben. Daarnaast verkopen we bij Bedden.nl ook boxpring matrassen

Welke soorten matrassen zijn er?

In ons assortiment vindt u verschillende soorten matrassen, met elk andere kenmerken:

Koudschuim matras

Een koudschuim matras is een goede optie voor mensen die het snel warm in bed hebben. Ze hebben een open celstructuur, waardoor ze uitstekend ventileren en het vocht goed absorberen. Ze voelen hierdoor lekker koel aan, waardoor u het minder snel warm in bed heeft. Het koudschuim wordt door veel mensen omschreven als een stevig materiaal, maar is daarentegen wel veerkrachtig. Kuilvorming komt bij dit product bijna niet voor.

Traagschuim matras

Traagschuim wordt zacht wanneer het warm wordt en vervolgens vormt het zich naar het lichaam. Lichaamsdelen die wat meer moeten wegzakken voor een goede slaaphouding, hebben hier alle ruimte voor, omdat juist op die punten het traagschuim zacht wordt. Hierdoor verdeelt en ondersteunt het slaapsysteem uw lichaamsgewicht optimaal.

Comfortschuim matras

Mocht u een schuimmatras willen voor een lage prijs, dan kunt u het beste gaan voor comfortschuim. Comfortschuim is gemaakt van polyether. Comfortschuim matrassen bieden een stevig en eenvoudig ligcomfort.

Pocketvering matras

Een pocketvering matras is gevuld met veertjes die afzonderlijk zijn ingepakt in zakjes (pockets). Hoe meer pocketveren per vierkante meter, des te meer ondersteuning het aan uw lichaam biedt. Het matras bestaat uit verschillende zones die de verschillende lichaamsdelen ondersteunen. Dit type matras heeft een erg goede ventilatie, omdat er veel open ruimte zit rondom de pockets. Dit zorgt ervoor dat het koel aanvoelt.

Polyether matras

Polyether bestaat uit schuim en heeft minder veerkracht. Polyether heeft een gesloten celstructuur. Dit houdt in dat het product matig vocht opneemt en vrij warm aanvoelt. Kuilvorming komt bij deze matrassen sneller voor vanwege de gesloten celstructuur. Het soortelijk gewicht (SG) is een indicator die dit aangeeft. Hoe hoger het soortelijk gewicht (SG) is, hoe steviger het matras is en hoe langer het meegaat.

Rug- en/of nekklachten? Kies dit matras!

Voor rug- en nekklachten wordt eigenlijk altijd een traagschuim matras geadviseerd. Traagschuim vormt zich volledig naar het lichaam en zorgt dat de zwaarste drukpunten van het lichaam dieper wegzakken dan de lichtere. Dit zorgt er voor dat de ruggengraat altijd in een rechte lijn komt te liggen. Door de combinatie van goede ondersteuning en de correctie van de ruggengraat zult u lekker slapen en zullen uw pijnklachten voorkomen of verlicht worden. U kunt bij Bedden.nl diverse traagschuim matrassen kopen!

Hoe lang gaat een matras mee?

De levensduur van een matras verschilt. Het hangt af van het type matras, het onderhoud en het gebruik van het matras. De levensduur die hieronder wordt beschreven is een gemiddelde.

 • Traagschuim: 10 - 15 jaar
 • Koudschuim: 12 - 14 jaar
 • Pocketvering: 5 - 15 jaar
 • Polyether: 3 - 5 jaar

Hoe behoud ik de kwaliteit?

Om de levensduur van uw matras te verlengen, is een matrasbeschermer een aanrader. Naast bescherming, zorgt een matrasbeschermer er ook voor dat vervelende geurtjes na het verliezen van transpiratievocht worden voorkomen. Dit product zorgt er ook voor dat de transpiratievlekken niet in uw matras komen. Bij Bedden.nl hebben we een groot aanbod aan verschillende uitvoeringen van matrasbeschermers.

Een aantal van onze matrassen kunnen aan beide kanten worden beslapen. Hierbij is het goed om het matras af en toe om te draaien, zodat kuilvorming wordt voorkomen.

Wanneer heb ik een topdekmatras nodig?

Een topdekmatras is bedoeld om bovenop een gewoon matras te plaatsen. Wanneer u een heel stevig matras heeft voor goede ondersteuning, maar deze te hard vindt liggen, kunt u kiezen voor een topdekmatras. Deze voelt zacht aan en vormt zich, afhankelijk van het materiaal, naar uw lichaam. Een topdekmatras is niet altijd nodig, maar zorgt wel voor extra slaapcomfort!

Service van Bedden.nl

Wilt u een matras kopen? Dan bent u bij Bedden.nl aan het juiste adres. Heeft u een goed matras gevonden? Dan kunt u deze eenvoudig bestellen. U krijg het matras dan snel thuisgeleverd en bij Bedden.nl geldt altijd gratis verzending. Nog een voordeel van een matras kopen bij Bedden.nl: u heeft altijd 90 dagen slaapgarantie. Heeft u nog vragen? Neem dan een kijkje bij onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op. 

Bent u niet alleen op zoek naar een matras? Bij Bedden.nl hebben we ook de mooiste bedden en heerlijke dekbedden. U kunt bij ons bijvoorbeeld een prachtige boxspring kopen, een tweepersoonsbed, een twijfelaar, een eenpersoonsbed of een sprookjesachtig hemelbed.