Matrassen

Matrassen

Matrassen spelen een zeer belangrijke rol wanneer we spreken over slaapcomfort. Het vormt, in combinatie met de bedbodem, de basis van uw bed. Bekijk hier alle matrassen of krijg persoonlijk advies.
Pagina:
 1. 1
 2. 2
Pagina:
 1. 1
 2. 2

Matrassen

Matrassen spelen een zeer belangrijke rol wanneer we spreken over slaapcomfort. Het vormt, in combinatie met de bedbodem, de basis van uw bed of boxspring. Wanneer het matras niet goed bij u past, dan zult u aanzienlijk minder lekker slapen. Gaat u een nieuw matras kopen? Dan heeft u een ruime keuze bij Bedden.nl.

Diverse matrassen in de aanbieding

Ieder matras dat u kunt bestellen bij Bedden.nl is van uitstekende kwaliteit. U kunt kiezen uit eenpersoons-, tweepersoons- en kindermatrassen in verschillende afmetingen. Ook de structuur en vulling is bepalend voor de kwaliteit van uw nachtrust. Er zijn dikke modellen en dunne exemplaren en er zijn verschillende materialen zoals koudschuim, traagschuim, pocketvering, binnenvering, polyether en latex. Deze soorten vulling hebben allemaal hun eigen eigenschappen en kwaliteiten. Op deze manier kunt u een matras kopen die het best aansluit op uw persoonlijke behoeften.

Informatie matrassen

Het is lastig om het juiste matras te kiezen. Er zijn namelijk verschillende soorten matrassen, met elk weer andere kenmerken. De matrassen die wij in onze webshop aanbieden zijn :

 • Koudschuim matrassen
 • Traagschuim matrassen
 • Pocketvering matrassen
 • Latex matrassen
 • Polyether matrassen
 • Bonellvering matrassen

Koudschuim

Koudschuim matrassen zijn een goede optie voor mensen die het snel warm hebben of krijgen in bed. Het matras heeft een open celstructuur. Hierdoor heeft het matras een uitstekend ventilerend vermogen en absorbeert het vocht goed. Het matras voelt hierdoor lekker koel aan, waardoor u het minder snel warm heeft in bed. Het koudschuim matras wordt door veel mensen omschreven als een stabiel en stevig matras, maar is daarentegen wel veerkrachtig. Door de stevigheid en de stabiliteit van het matras heeft het een hoog corrigerend vermogen, waardoor het matras zich goed aanpast aan het lichaam. De ondersteuning die het matras aan uw lichaam biedt is daardoor optimaal. De HR waarde van een koudschuim matras geeft de kwaliteit van het matras aan: Hoe hoger de HR-waarde, hoe beter het koudschuim matras. Kuilvorming komt bij dit matras niet voor. Een koudschuim matras heeft een gemiddelde levensduur van 14 jaar.

Traagschuim

Een matras van traagschuim biedt geweldige ligeigenschappen en comfort. Traagschuim matrassen worden zacht wanneer het warm wordt en vervolgens vormt het zich naar een persoon zijn lichaam. Lichaamsdelen die wat meer in het matras moeten wegzakken voor een goede slaaphouding hebben hier alle ruimte voor, omdat juist op die punten het traagschuim zacht wordt. Hierdoor verdeelt en ondersteunt het traagschuim matras uw lichaamsgewicht optimaal. Een traagschuim matras is goed luchtdoorlatend en vochtendopnemend. Dit type matras zorgt voor een ideale combinatie tussen elasticiteit en stevigheid, zodat u een ideaal slaapcomfort kunt beleven. De levensduur van traagschuim matrassen ligt tussen de 10 en 15 jaar.

Pocketvering

Een pocketvering matras is een matras gevuld met veertjes die afzonderlijk zijn ingepakt in zakjes (pockets). Hoe meer pocketveren per vierkante meter, des te meer ondersteuning biedt het matras aan uw lichaam. Het matras bestaat uit verschillende zones die de verschillende lichaamsdelen ondersteunen. Dit type matras heeft een erg goede ventilatie, omdat er veel open ruimte zit rondom de pockets. Dit kan ervoor zorgen dat het matras koud aanvoelt. De matrassen zijn stevige en veerkrachtig. Om kuilvorming te voorkomen bij een pocketvering matras is het verstandig om het matras geregeld om te keren. De levensduur van een pocketvering matras ligt tussen de 5 en 15 jaar, afhankelijk van het onderhoud aan het matras.

Latex

Latex matrassen zijn te omschrijven als flexibele en rekbare matrassen. Het comfort is hoog, omdat het matras veerkrachtig is en daardoor erg goede ondersteuning biedt aan uw lichaam. Een nadeel van een latex matras is dat het slecht vocht opneemt en niet goed ventileert. Het matras blijft warm door middel van middelmatige ventilatie. Een latex matras is de beste optie voor mensen die een latten- of schotelbodem hebben. De levensduur van een latex matras is gemiddeld 7 jaar. Wilt u een latex matras dat ook nog goed ventileert? Dan is het Talalay latex wellicht een optie voor u. Talalay latex matrassen hebben een open celstructuur, waardoor het vocht goed opneemt en uitstekend ventileert. Ook de levensduur van een Talalay latex matras is langer. Het gaat gemiddeld 10 jaar mee.

Polyether

Een polyether matras bestaat uit ouderwets schuim en heeft weinig veerkracht. Polyether matrassen hebben een gesloten celstructuur. Dit houdt in dat het matras slecht vocht opneemt en vrij warm aanvoelt. Kuilvorming komt bij deze matrassen erg snel voor vanwege de gesloten celstructuur. Het (polyether) schuim dat in het matras zit, kan gemaakt worden met veel of weinig lucht. Het soortelijk gewicht (SG) is een indicator die dit aangeeft. Hoe hoger het soortelijk gewicht (SG) is, hoe steviger het matras is en hoe langer het matras meegaat. De levensduur van een polyether matras is 3 tot 5 jaar. Over het algemeen zijn dit de goedkoopste matrassen die op de markt te vinden zijn.

Bonellvering

Bonellvering matrassen zijn matrassen waar staaldraad veringen in zitten die met elkaar zijn verbonden. Deze veringen en staaldraad hebben bepaalde kenmerken:

 • Hoe meer veren er per vierkante meter zitten, hoe beter de gewichtsverdeling is.
 • Hoe dikker het staaldraad is, hoe steviger het matras is.
 • Hoe meer slagen per veer, hoe soepeler het matras is.

De matrassen kunnen worden voorzien van een toplaag van traagschuim, koudschuim, polyether of latex. Een bonellvering matras is niet te gebruiken op een verstelbare bodem. Het ontstaan van kuilvorming komt bij dit type matras niet snel voor en het matras heeft een goede ventilatie. Over het algemeen hebben bonellvering matrassen een lange levensduur.

Anti allergische matrassen

De groep mensen die last heeft van huisstofmijt allergie blijft maar groeien. Er zijn veel mensen die niet door hebben dat ze een huisstofmijt allergie hebben. De kans is groot dat u allergisch bent voor huisstofmijt als u elke ochtend met een volle neus wakker wordt en dit in de loop van de dag weer over gaat. Voor sommige mensen is het noodzakelijk om hun matras te vervangen voor een anti allergisch matras. Het is echter ook een optie voor deze mensen om een anti allergische matrashoes te bestellen. Dit is ten eerste veel goedkoper dan een geheel nieuw matras en het biedt evengoed de oplossing voor mensen met een huisstofmijt allergie.

Matras kopen op Bedden.nl

Bedden.nl biedt u in de webwinkel alles wat u nodig heeft om een goede nachtrust voor uzelf te realiseren. U kunt naast matrassen onder meer ook bedbodems, complete bedden, beddengoed en mooie accessoires online bestellen. Wilt u uw slaapkamer compleet opnieuw inrichten? Dan kunt u ook in de webshop terecht voor bijvoorbeeld een mooie garderobekast of leuke nachtkastjes. Ontdek het assortiment zelf en maak nu gebruik van onze aantrekkelijke aanbiedingen. Nu een matras kopen hier op Bedden.nl tegen een onverslaanbaar lage prijs!

 

Een ogenblik geduld a.u.b.