Matrassen

Matrassen

Een matras speelt een zeer belangrijke rol wanneer we spreken over slaapcomfort. Het vormt, in combinatie met de bedbodem, de basis van uw bed. Bekijk hier alle matrassen of krijg persoonlijk advies.
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Matrassen op Bedden.nl

Matrassen spelen een zeer belangrijke rol wanneer we spreken over slaapcomfort. Het vormt, in combinatie met de bedbodem, de basis van uw bed of boxspring. Wanneer de basis van uw bed niet aansluit bij uw slaapvoorkeuren, dan zult u aanzienlijk minder lekker slapen. Gaat u een nieuw matras kopen? Dan heeft u een ruime keuze bij Bedden.nl.

Ieder matras dat u kunt bestellen bij Bedden.nl is van uitstekende kwaliteit. U kunt kiezen uit eenpersoons-, tweepersoons- en kindermatrassen in verschillende afmetingen. Ook de structuur en vulling is bepalend voor de kwaliteit van uw nachtrust. Er zijn dikke modellen en dunne exemplaren en er zijn verschillende materialen zoals koudschuim, traagschuim, pocketvering, binnenvering, polyether en latex. Deze soorten vulling hebben allemaal hun eigen eigenschappen en kwaliteiten. Op deze manier kunt u een matras kopen die het best aansluit op uw persoonlijke behoeften.

Informatie over onze matrassoorten

Het is lastig om de juiste keuze te maken. Er zijn namelijk verschillende soorten matrassen, met elk weer andere kenmerken:

  • Koudschuim
  • Traagschuim
  • Pocketvering
  • Latex
  • Polyether
  • Bonellvering

Koudschuim

Koudschuim matrassen zijn een goede optie voor mensen die het snel warm hebben of krijgen in bed. Ze hebben een open celstructuur. Hierdoor hebben ze een uitstekend ventilerend vermogen en absorbeert het vocht goed. Ze voelen hierdoor lekker koel aan, waardoor u het minder snel warm heeft in bed. Het koudschuim wordt door veel mensen omschreven als een stevig materiaal, maar is daarentegen wel veerkrachtig. Door de stevigheid heeft het een hoog corrigerend vermogen, waardoor het zich goed aanpast aan het lichaam. De ondersteuning die het aan uw lichaam biedt is daardoor optimaal. De HR waarde van een koudschuim matras geeft de kwaliteit aan: Hoe hoger de HR-waarde, hoe beter het slaapsysteem. Kuilvorming komt bij dit product bijna niet voor en koudschuim heeft een gemiddelde levensduur van 14 jaar.

Traagschuim

Een matras van traagschuim biedt geweldige slaapeigenschappen en comfort. Traagschuim wordt zacht wanneer het warm wordt en vervolgens vormt het zich naar een persoon zijn of haar lichaam. Lichaamsdelen die wat meer moeten wegzakken voor een goede slaaphouding hebben hier alle ruimte voor, omdat juist op die punten het traagschuim zacht wordt. Hierdoor verdeelt en ondersteunt het slaapsysteem uw lichaamsgewicht optimaal. Een traagschuim matras is goed luchtdoorlatend en vocht opnemend. Dit type zorgt voor een ideale combinatie tussen elasticiteit en stevigheid, zodat u een ideaal slaapcomfort kunt beleven. De levensduur van traagschuim matrassen ligt tussen de 10 en 15 jaar.

Pocketvering

Een pocketvering matras is gevuld met veertjes die afzonderlijk zijn ingepakt in zakjes (pockets). Hoe meer pocketveren per vierkante meter, des te meer ondersteuning biedt het aan uw lichaam. Het matras bestaat uit verschillende zones die de verschillende lichaamsdelen ondersteunen. Dit type heeft een erg goede ventilatie, omdat er veel open ruimte zit rondom de pockets. Dit kan ervoor zorgen dat het koel aanvoelt. De matrassen zijn stevig en veerkrachtig. Om kuilvorming te voorkomen bij een pocketvering matras is het verstandig om het geregeld om te keren. De levensduur van dit product ligt tussen de 5 en 15 jaar, afhankelijk van het onderhoud.

Latex

Latex matrassen zijn te omschrijven als flexibel en rekbaar. Het comfort is hoog, omdat het latex veerkrachtig is en daardoor erg goede ondersteuning biedt aan uw lichaam. Een nadeel van latex is dat het slecht vocht opneemt en niet goed ventileert. Het slaapsysteem blijft warm door middel van middelmatige ventilatie. U kunt kiezen voor deze optie als u een latten- of schotelbodem heeft. De levensduur van een latex matras is gemiddeld 7 jaar. Wilt u een product dat ook nog goed ventileert? Dan is het Talalay latex wellicht een optie voor u. Talalay latex heeft een open celstructuur, waardoor het vocht goed opneemt en uitstekend ventileert. Ook de levensduur van een Talalay latex matras is langer. Het gaat gemiddeld 10 jaar mee.

Polyether

Een polyether matras bestaat uit schuim en heeft weinig veerkracht. Polyether heeft een gesloten celstructuur. Dit houdt in dat het product matig vocht opneemt en vrij warm aanvoelt. Kuilvorming komt bij deze matrassen erg snel voor vanwege de gesloten celstructuur. Het (polyether) schuim kan gemaakt worden met veel of weinig lucht. Het soortelijk gewicht (SG) is een indicator die dit aangeeft. Hoe hoger het soortelijk gewicht (SG) is, hoe steviger het matras is en hoe langer het meegaat. De levensduur van polyether is 3 tot 5 jaar.

Bonellvering

Bonellvering matrassen zijn producten waar staaldraad veringen in zitten die met elkaar zijn verbonden. Deze veringen en staaldraad hebben bepaalde kenmerken. Ten eerste is het zo dat des te meer veren er per vierkante meter inzitten, hoe beter de gewichtsverdeling is. Ook de dikte van de staaldraad heeft invloed op de stevigheid. De manier waarop de veer is gedraaid en hoeveel slagen de veren hebben, hebben invloed op de soepelheid van het matras.

De matrassen kunnen worden voorzien van een toplaag van traagschuim, koudschuim, polyether of latex. Een bonellvering product is niet te gebruiken op een verstelbare bodem. Het ontstaan van kuilvorming komt bij dit type niet snel voor en het heeft een goede ventilatie. Over het algemeen hebben bonellvering matrassen een lange levensduur.

Anti allergische matrassen

Veel mensen in Nederland hebben last van een allergie voor huisstofmijt. Niet bij iedereen is dit even erg of even merkbaar. Deze allergie uit zich van wakker worden met een volle neus, tot tranende ogen of zelfs ademnood. Om deze allergische reacties te voorkomen kunt u ervoor kiezen om een antiallergisch matras en andere anti allergische slaapproducten te gebruiken zoals een molton, een speciaal dekbed en een speciaal hoofdkussen.

Matras kopen op Bedden.nl

Bedden.nl biedt u in de webwinkel alles wat u nodig heeft om een goede nachtrust voor uzelf te realiseren. U kunt naast matrassen onder meer ook bedbodems, complete bedden, beddengoed en mooie accessoires online bestellen. Wilt u uw slaapkamer compleet opnieuw inrichten? Wij kunnen u altijd adviseren op het gebied van slapen. Ontdek het assortiment zelf en maak nu gebruik van onze aantrekkelijke aanbiedingen!

 

Een ogenblik geduld a.u.b.