Van hoog naar laag sorteren

3 item(s)

Van hoog naar laag sorteren

3 item(s)

Latex matrassen op Bedden.nl

Latex matrassen zijn matrassen die u alle ondersteuning bieden die u nodig heeft om heerlijk te kunnen slapen. Veel mensen zijn van mening dat een latex matras per definitie een vrij hard en stug matras is, maar niets is minder waar. Afhankelijk van de bewerking van het latex matras kan deze ook uiterst soepel en zacht zijn. Er zijn dan ook latex matrassen te verkrijgen in vrijwel iedere mate van stevigheid. Op deze pagina zijn alle latex matrassen op een rijtje gezet, dus neem gerust een kijkje in ons aanbod.

Eigenschappen van een latex matras

In de categorie latex matrassen zijn verschillende soorten latex te onderscheiden. Latex is in de basis een rubbersoort. Hierdoor is het materiaal flexibel en veert het. Daar staat in de meeste gevallen tegenover dat het materiaal, door de gesloten celstructuur, vocht nauwelijks opneemt en minder ventileert. Een uitzondering op deze regel is Talalay latex, dit materiaal heeft wél een open celstructuur waardoor het goed ventileert en absorbeert. Talalay latex onderscheidt zich van de andere soorten door de manier waarop het geproduceerd wordt. Door het productieproces ontstaat er een speciale soort schuim, die lijkt op latex, maar andere eigenschappen heeft. Een voorbeeld hiervan is de eerder genoemde open celstructuur. Een Talalay latex matras gaat ook iets langer mee dan een normaal latex matras. Een normaal latex matras gaat zeven jaar mee en een Talalay matras gaat tien jaar mee.

Een latex matras bestaat meestal uit een deel natuurlatex en een deel synthetische latex. De norm van het percentage natuurlatex dat in een matras moet zitten verschilt per land, maar in Nederland zit er minimaal 40% natuurlatex in een natuurlatex matras. De latex die wordt gebruikt komt uit rubberbomen en is dus een natuurlijk materiaal.

Ontspannen slapen op latex

Wanneer uw lichaam tijdens uw slaap onvoldoende wordt ondersteund, dan kunt u een verkeerde slaaphouding aannemen. Als u in een verkeerde positie slaapt kan dit op de lange termijn zorgen voor rug- of spierklachten. Dit komt doordat uw spieren gaan compenseren en corrigeren. Het is daardoor zelfs mogelijk om met spierpijn wakker te worden. Met een latex matras zult u minder pijnklachten ervaren. Door het soepele materiaal krijgt uw lichaam een gelijkmatige ondersteuning, waardoor uw spieren zich gewoon kunnen ontspannen wanneer u slaapt. U zult niet meer wakker worden met klachten. Andere matrassen die u kunnen helpen met het verbeteren van uw slaaphouding en het verlichten van uw spieren zijn traagschuim matrassen en koudschuim matrassen. Een traagschuim matras vormt zich bijvoorbeeld naar het lichaam doordat het warm wordt en een koudschuim matras heeft een veerkrachtige en ventilerende werking.

Divers assortiment op Bedden.nl

Bij Bedden.nl kunt u uiteraard niet alleen terecht voor uitstekende latex matrassen. Binnen het assortiment vindt u naast latex matrassen ook vele andere soorten matrassen. Zoals hierboven genoemd hebben we ook koudschuim matrassen, traagschuim matrassen en pocketvering matrassen, polyether matrassen en bonellvering matrassen. Uiteraard bezitten alle matrassen de kwaliteit die u verdient en nodig heeft om de hele nacht lekker te kunnen slapen. Bent u ook op zoek naar een bed? Neem dan rustig een kijkje in ons brede assortiment met ledikanten, hemelbedden, kinderbedden en seniorenbedden. Als u het complete pakket nodig heeft bent u bij ons aan het goede adres. Wij hebben namelijk ook hoofdkussens, dekbedden en alle soorten bedtextiel. Met een frisse dekbedovertrek kunt u bijvoorbeeld eenvoudig de slaapkamer opleuken.

Latex matras thuis laten bezorgen

Met de service van Bedden.nl kunt u vanaf de bank of vanuit uw luie stoel uw nieuwe latex matras bestellen en thuis laten bezorgen. U kunt onze website openen op uw laptop, tablet en telefoon, dus als u even niets te doen heeft, kunt u altijd nieuwe slaapartikelen uitzoeken! Wanneer u een keuze heeft gemaakt plaatst u de producten in de winkelwagen en kunt u doorgaan met het bestelproces. Wanneer u een bed en een matras besteld is het altijd verstandig om even dubbel te checken of de afmetingen van beide overeenkomen, zodat u niet tegen problemen aanloopt als de producten in huis zijn. U kunt bij ons uw latex matras tot in de slaapkamer laten brengen, maar als u het prettig vind heeft u ook de mogelijkheid om het product zelf op te halen in ons magazijn. Wij zullen er alles aan doen om het naar uw wens te maken!