Van hoog naar laag sorteren

3 item(s)

Van hoog naar laag sorteren

3 item(s)

Topdekmatrassen 90x200 cm

Niets klinkt beter dan horizontaal gaan in een zacht comfortabel bedje en vervolgens als een roos in slaap vallen. Doezel weg op een van onze heerlijk slapende topdekmatrassen van 90x200 cm. Het is geen nieuws dat uitgerust wakker worden een positieve impact heeft op de nieuwe dag. Lichamelijke klachten zoals gevoelige schouders, rugklachten en nekklachten kunnen de nachtrust verstoren. Het topdekmatras 90x200 cm zorgt voor een zachte demping van de drukpunten op uw lichaam, waardoor het gewenste ligcomfort verhoogt wordt.

Wat is een topdekmatras ?

Een topdekmatras van 90 x 200 cm heeft een dikte van ongeveer 5-10 cm dat je bovenop je gewone matras legt. Een topdekmatras wordt ook wel een topper, topmatras of dekmatras genoemd en het zorgt voor extra comfort tijdens het slapen. Een topdekmatras zorgt naast extra ligcomfort ook als bescherming voor het onderliggend matras.

Waarom heb ik een topdekmatras nodig?

  • Zorgt voor extra ligcomfort.
  • Zorgt voor een langere levensduur van het onderliggende matras.
  • Zorgt voor extra ondersteuning van uw lichaam.
  • Een topdekmatras kunt u gemakkelijk laten luchten en het is eenvoudig om te keren.
  • Topdekmatrassen zijn in verschillende afmetingen beschikbaar, dit zorgt ervoor dat er altijd wel een topdekmatras is dat op uw matras past.
  • Dit zijn slechts een deel van de voordelen die een topdekmatras van 90x200cm biedt.

Hoe was ik de tijk van mijn topdekmatras?

We brengen de meeste tijd van ons leven door in ons bed. Tijdens onze nachtrust verliezen we veel dode huidcellen en vocht door transpiratie. Deze laten we allemaal in ons bed achter. Om ervoor te zorgen dat de plek waar we de meeste tijd doorbrengen hygiënisch blijft, raden wij u aan om uw topdekmatras van 90x200 cm eens in de 4 á 5 maanden te wassen voor mensen met een ‘normale’ transparantie en om de 2 á 3 maanden voor mensen die ‘overmatig’ transpireren. Ons bed heeft veel te verduren, om deze reden is het wassen van de matrastopper belangrijk voor het realiseren van een schoon en comfortabel bed.

Tips voor het wassen van de topper

  1. Topdekmatrassen moeten op 40 graden celsius gewassen worden met een programma dat is afgestemd op fijne materialen met een zacht wasmiddel.
  2. Om te voorkomen dat de vulmaterialen beschadigd worden raden wij u aan om niet te centrifugeren
  3. Voor het drogen van uw topdekmatras kunt u gerust gebruik maken van een droogrek of een droger
  4. U kunt uw topdekmatras ook naar een stomerij brengen om deze chemisch te laten reinigen.

Waarom is het handig om een hoeslaken bij uw topper aan te schaffen?

Een hoeslaken zorgt voor een mooie uitstraling. Deze kan ook leuk gecombineerd worden met bijpassende kussenslopen en dekbedovertrekken. In onze webshop kunt u kiezen een ruim aanbod aan hoeslakens in verschillende kleuren, maten, materialen, hoekhoogtes en prijzen.

Welke afmeting heb ik nodig?

Slaapt u alleen en bent u iemand die het prettig vindt om omringd te worden door een fort gemaakt van zachte kussens of ligt u het liefst lekker uitgebreid op bed? Dan raden wij een 90 x 200 cm eenpersoons matras aan. Topdekmatrassen zijn net als matrassen in verschillende afmetingen beschikbaar. De topdekmatrassen van 90 x 200 cm zijn bestemd voor de wat grotere eenpersoonsbedden. Door de extra ruimte die deze afmeting biedt, kunt u probleemloos bewegen in uw slaap.

Welk topdekmatras van 90x200 cm past het best bij mij?

Het is belangrijk dat u de reden van overweging voor het aanschaffen van een topdekmatras in gedachte houdt en daarbij ook de afmeting (90x200 cm) Vervolgens kunt u nagaan of u liever een topdekmatras wilt van zachte kwaliteit of liever een van een wat steviger kwaliteit. Daarna is het ook goed om te onderzoeken welk type kern materiaal het beste bij u past. Wilt u liever een topdekmatras gemaakt van traagschuim, pocketvering, polyether of koudschuim? De bekleding van een topdekmatras, en aanvullende grondstoffen, zal toegevoegde waarde geven in eigenschappen, in luxe en duurzaamheid.