Vlakke boxspring

Vlakke boxspring

Extra voordelig een nieuwe vlakke boxspring aanschaffen? Dat kan bij Bedden.nl! Maak een keuze uit tientallen boxsprings en kies voor extra gemak voor onze professionele montageservice.

Vlakke boxspring

Een vlakke boxspring is een boxspring die niet verstelbaar is. Doordat de boxspring vlak is, kan deze variant relatief goedkoop zijn. De vlakke boxspring en de elektrische variant lijken in veel opzichten op elkaar en bieden beide een waanzinnig slaapcomfort. Toch zijn er een aantal verschillen. De verschillen zullen hier kort toegelicht worden.

Verschillen tussen een vlakke boxspring en een elektrische boxspring

Het grootste verschil tussen een vlakke en een elektrische boxspring is de verstelbaarheid. Een elektrische boxspring is beweegbaar en kan in verschillende standen gezet worden. Een vlakke boxspring is niet verstelbaar en is verkrijgbaar in een vlakke stand. Dat de boxspring alleen beschikt over een horizontale stand doet niets af aan de kwaliteit. Een vlakke boxspring kan net zo veel slaapcomfort bieden als de elektrische. Een ander verschil is dat een vlakke boxspring uit drie delen bestaat en een elektrische boxspring uit vier delen bestaat. Dit wordt veroorzaakt door de afdekplint bij de elektrische boxspring, die moet voorkomen dat de motor zichtbaar is.

Wat is een vlakke boxspring

Een vlakke boxspringset bestaat uit drie delen. Ten eerste de box: Deze kan bestaan uit een houten box, eventueel met een Bonellvering of een pocketvering systeem erin verwerkt. Pocketvering houdt in dat metalen veren verpakt in pockets, ook wel zakjes genoemd, afgedekt worden met een laag van schuim. Doordat er vering in de box verwerkt is, zorgt dit voor een goede ondersteuning van het matras en het topdekmatras. Het tweede onderdeel van een boxspring is het matras. Bij de meeste boxspringsets is dit een pocketveringmatras. De meeste pocketvering matrassen zijn ingedeeld in 5 of 7 zones. De pockets zijn over die zones verdeeld. Afhankelijk van de hoeveelheid pocketveren heeft het matras een bepaalde stevigheid. Bij veel pocketveren is het matras steviger dan bij weinig pocketveren. Een pocketvering matras heeft ruimte tussen de veren waardoor het matras goed ventileert. Het is wel belangrijk om het matras van tijd tot tijd om te keren om kuilvorming te voorkomen. Naast het pocketvering matras is het ook mogelijk om een boxspring te kiezen met Bonellvering. Dit werkt ongeveer via hetzelfde principe, maar nu zitten er geen pockets om de veren heen. Ten slotte het laatste onderdeel, het topdekmatras. Dit wordt in de meeste gevallen meegeleverd met de boxspring en u heeft dan keuze uit een aantal opties.

  • Koudschuim
  • Traagschuim of viscoschuim
  • Polyetherschuim of comfortschuim
  • Latex

Betaalbaar voor iedereen

Bij Bedden.nl vindt u boxsprings tegen elk budget. Een vlakke boxspring is een ideale oplossing voor als u een wat kleiner budget heeft, maar wel de luxe en het comfort van een boxspring in uw slaapkamer wilt. Bedden.nl heeft bijvoorbeeld een aanbod aan boxsprings van een paar honderd euro, maar als u voor hogere kwaliteit zou willen kiezen is dat ook mogelijk!

Passend bij ieder interieur

Bijna alle boxsprings op bedden.nl zijn geheel aan te passen aan uw eigen persoonlijke voorkeur. U kunt kiezen welke maat u wilt en welke kleur u wilt, maar ook of u er bijvoorbeeld een hocker bij wilt of niet. Wilt u verdere variatie mogelijkheden hebben in de slaapkamer? Kijk dan gerust een keer op de pagina met dekbedovertrekken. Een dekbedovertrek kan deels bepalend zijn voor de interieurstijl van de slaapkamer, omdat het een redelijk groot oppervlak in de slaapkamer betreft.

 

Een ogenblik geduld a.u.b.