Landelijk wonen

Slaapkamerkasten

Een slaapkamerkast moet aansluiten bij uw behoeften en ook goed passen in uw kamer, qua stijl en formaat. Wij bieden diverse kasten aan zodat u een weloverwogen keuze kunt maken en lang kunt genieten van uw nieuwe kast.
  • CBW Erkend
  • Tot 5 jaar garantie
  • Beste prijsgarantie
  • Achteraf en in 3 termijnen betalen mogelijk
  • Levering aan huis 

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Wij raden u aan uw selectie aan te passen of voor verdere informatie contact op te nemen met onze klantenservice.
Telefoon : 085-0190302 (Op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 - 17:00.)
E-mail: [email protected]

Landelijk wonen

Een veel gehanteerde woonstijl op dit moment is de landelijke stijl. In de jaren 80 was landelijk wonen een absolute trend. Deze trend is daarna nooit meer verdwenen en wordt nog veelvuldig toegepast op interieurs. Heel gek is dit niet, want het wordt door men als heel gezellig gevonden. Velen omschrijven deze woonstijl als romantisch, natuurlijk, comfortabel, gemoedelijk en uitnodigend. Deze landelijke stijl geeft uw inrichting een ‘warme’ uitstraling. Het nodigt écht uit om het samen naar de zin te hebben. Deze stijl wordt gekenmerkt door het gebruik van bepaalde materialen. Veelgebruikte materialen als hout, katoen en linnen vindt u veelal terug in deze specifieke stijl. Wat tegenwoordig veel gedaan wordt, is het verven van hout met whitewash. Whitewash is een mooie techniek waarbij meubels, vloeren of accessoires een gebleekte uitstraling krijgen. Het is net alsof men ineens is gestopt met verven.

Velen beschouwen de landelijke stijl als romantisch. Stoelen krijgen allemaal een kussen, het licht wordt gedimd, windlichten maken de sfeer in huis en een loveseat staat pal voor of naast de openhaard. Daarnaast gaat landelijk wonen over binnen én buiten. De sfeer van het platteland is voelbaar en wordt bereikt door rustieke meubels, mooie ‘oude’ houten vloeren en zachte kleuren op de muur. Om het geheel niet té lief te maken, kan er voor worden gekozen om ietwat stoerdere meubels te plaatsen. Meubels als metalen kisten, kasten gemaakt van sloophout en jute zitkussens geven deze inrichting net dat beetje extra. In deze stijl moet u de woonruimte een zogenoemd ‘geleefd’ gevoel geven. Dit kan bijvoorbeeld met brocante meubelstukken of brocante accessoires. In landelijke leefomgevingen komen heel veel woonattributen van de rommelmarkt. Niks kan, maar alles mag!