Hoofdkussens

Toont alle 7 resultaten

Hoofdkussen online bestellen

Een hoofdkussen is van grote invloed op het slaapgenot. Wanneer uw hoofdkussen te hard, te zacht, te hoog, te laag of te warm of koud is, dan zorgt dit er al snel voor dat u meerdere malen per nacht wakker wordt. Dit is op de eerste plaats hinderlijk, maar het kan ook voor diverse lichamelijke en psychische klachten zorgen. Het is daarom belangrijk dat u veel aandacht besteed aan het kiezen van een goed hoofdkussen. Bij Bedden.nl heeft u een ruime keuze aan hoofdkussens van uitstekende en duurzame kwaliteit. De meest uiteenlopende soorten kussens zijn in het aanbod terug te vinden.

Wat zijn de verschillende soorten hoofdkussens?

Een hoofdkussen is in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Er valt onderscheid te maken in vijf verschillende materialen, waarvan de kussens gemaakt zijn. De kussens kunnen van de volgende materialen gemaakt zijn:
  • Dons
  • Wol
  • Synthetisch
  • Traagschuim
  • Latex

DONS

Donzen kussens zijn erg populair, met name door de zachtheid van het materiaal. Dit soort kussen neemt de juiste vorm aan en voelt naar de hoeveelheid vulling harder of zachter aan. De keuze van mensen valt vaak op donzen kussens omdat deze zacht aanvoelen. Dus wanneer u behoefte heeft aan een zacht kussen dat zich gemakkelijk vormt naar, dan heeft u bij Bedden.nl de keuze uit een ruim assortiment donzen kussens. Hoofdkussens van dons zijn er diverse soorten en maten en zijn er in geschikte uitvoering voor alle soorten slapers.

WOL

Een wollen kussen is een milieubewuste keuze, wol is namelijk een biologisch en milieuvriendelijk materiaal. De vulling van deze kussens bestaat uit bolletjes van wol, die gelijk zitten verdeeld over de kussens. Hoofdkussens van wol voelen zacht aan, maar bieden toch voldoende stevigheid zodat u er niet helemaal in weg zakt. Daarnaast staat wol bekend als een erg warm materiaal, wollen kussens hebben echter een goede luchtdoorlatende structuur. Deze eigenschappen maken wollen kussens ideaal voor rug- en zijslapers.

SYNTHETISCH

Een synthetische hoofdkussen is ideaal voor de mensen die het snel warm hebben en ’s nachts transpireren. De eigenschappen van synthetische kussens zijn namelijk dat ze licht en zacht zijn en luchtig aanvoelen. Daarnaast zijn synthetische hoofdkussens te wassen op hogere temperaturen dan andere hoofdkussens. Het materiaal is ideaal voor mensen die minder ondersteuning nodig hebben tijdens hun slaap, dit soort kussens geeft gemakkelijk mee en neemt zonder druk direct de oude vorm weer aan. Door de verschillende uitvoeringen, zijn dit soort kussens geschikt voor alle soorten slapers.

TRAAGSCHUIM

Een traagschuim kussen is ideaal wanneer u last van nek- of schouderklachten heeft. Het traagschuim is in tegenstelling tot kussens met andere vulling een erg vormvaste structuur. Traagschuim is een materiaal dat reageert op lichaamswarmte en drukpunten, waardoor het de druk vermindert op uw spieren en gewrichten. Daarnaast zijn deze kussens ook erg duurzaam en zult u er dus lang plezier van hebben. De eigenschappen van traagschuim maken deze hoofdkussens met name geschikt voor zij- en rugslapers.

LATEX

Latex is een materiaal dat van een rubberboom komt, en is hierdoor een natuurlijk product. Het is een stevig materiaal, maar daarnaast ook erg veerkrachtig. In vergelijking met traagschuim is het verschil dat latex sneller reageert op de druk van uw lichaam. De stevigheid van een latex kussen maakt het ideale kussens voor zij- en rugslapers.

Welk hoofdkussen kopen bij een allergie?

Een anti allergie kussen is speciaal gemaakt voor mensen met huisstofmijtallergie. Mensen die last hebben van huisstofmijtallergie kunnen veel problemen krijgen door het slapen op een gewoon kussen. De speciale behandeling die deze kussens gehad hebben, zorgt ervoor dat hijsstofmijt zich niet kan nestelen in de kussens. Bij een allergie kunt u dus het beste gaan voor een anti allergie kussen.

Wat voor type slapers zijn er?

Er zijn drie verschillende typen slapers, namelijk rugslapers, buikslapers en zijslapers. Niet iedereen slaapt de hele nacht in dezelfde houding, dus vaak zijn kussens ook geschikt voor meerdere slaaphoudingen. Voor een rugslaper wordt een zachter kussen aangeraden waar men verder in weg kan zakken. Ook zijslapers wordt een kussen met een hogere vormbaarheid aangeraden, maar iemand die elke nacht in een stabiele zijhouding ligt kan ook voor stevigere kussens kiezen. De buikslaper heeft een laag kussen nodig die niet te veel inzakt. Ademhaling is namelijk het belangrijkste punt voor een buikslaper en dat wordt gemakkelijker gemaakt door een laag kussen.

Waar kan ik het beste een hoofdkussen bestellen?

Bedden.nl biedt voor iedereen een goed hoofdkussen, wat de wensen en eisen ook zijn. Zo zijn er speciale kussens voor kinderen, voor mensen met allergieën en voor personen met rug-, nek- en schouderklachten. Uiteraard zijn kussens in diverse afmetingen verkrijgbaar. Daarnaast kunt u kiezen voor diverse materialen en vullingen van de kussens, zoals donzen hoofdkussens, synthetische hoofdkussens en traagschuim hoofdkussens. Zo vindt u altijd een hoofdkussen dat perfect aansluit bij uw behoeften. Kies voor een kussen dat uw hoofd koel houdt wanneer u snel transpireert, als een boekweitkussen, of ga voor een kussen dat juist wat extra warmte biedt, als een wollen exemplaar. Natuurlijk heeft u ook voldoende te kiezen betreft de stevigheid en hardheid van de hoofdkussens.

Online bestellen en thuisbezorging

Heeft u een kussen gevonden dat u aanspreekt en helemaal past bij de wensen en eisen die u stelt aan een voor u comfortabel kussen? Dan kunt u dit hoofdkussen kopen door deze direct bestellen in de bedden webwinkel. U krijgt uw aankoop uiteraard op korte termijn bezorgd, zodat u snel geniet van verbeterd slaapcomfort.