Zomer dekbedden

Toont alle 3 resultaten

Zomerdekbed online kopen

Zomerdekbedden zijn, zoals de naam het al verklapt, dekbedden die geschikt zijn voor in de zomer. Dit houdt in dat het dekbedden zijn die dunner en lichter aanvoelen dan normale dekbedden. Een zomerdekbed is daarom helemaal geschikt voor nachten met hoge temperaturen. De tegenhanger van het zomerdekbed is het winterdekbed. Deze is juist dikker en warmer en geschikt voor koude winternachten. Het is logisch dat u het tijdens zomernachten snel warm krijgt, toch voelt het vaak fijn om een dekbed te hebben. Daarnaast koelt het lichaam zichzelf af tijdens de slaap, dus is een dekbed, zelfs in de zomer, wel nodig. Een zomerdekbed vormt een goede oplossing. Doordat het licht en luchtig aanvoelt kunt u zich vrij onder het dekbed bewegen, maar heeft u toch wat over u heen. Daarnaast hebben de meeste zomerdekbedden een hoge ventilatie en een hoog absorberend vermogen. Tijdens warme nachten is het logisch dat u veel transpireert. Zomerdekbedden kunnen dit vocht goed opnemen en afvoeren zodat u ’s ochtends niet onder een klam dekbed wakker hoeft te worden.

Speciale dekbedden voor in de zomer

Tijdens de zomer stijgt de temperatuur. Overdag is deze het hoogst met de zon die alles verwarmt, maar vaak blijft de warmte ’s nachts ook nog voelbaar. Wanneer het ’s nachts te warm is slaapt men ook slechter. Er zijn een aantal oplossingen zoals een airco in de slaapkamer, of alleen onder een laken slapen. Een airco wordt echter afgeraden omdat dit verkoudheid kan veroorzaken en alleen een laken geeft niet genoeg warmte wanneer het lichaam eenmaal is afgekoeld. Een zomerdekbed is om die reden een perfecte oplossing. Het zweet wat door de warmte veroorzaakt wordt, word afgevoerd en het lichaam blijft op een goeie temperatuur.

Verschillende soorten zomerdekbedden

Op Bedden.nl hebben we verschillende soorten zomerdekbedden van hoogwaardige kwaliteit. Wij vinden het belangrijk om iedere klant te voorzien in zijn of haar behoeften. Om die reden hebben wij zomerdekbedden met verschillende soorten vullingen in verschillende prijsklassen. De soorten zomerdekbedden die wij in ons assortiment hebben zijn:
  • Dons
  • Wol
  • Katoen
  • Synthetisch
  • Bamboe
Donzen dekbedden zijn licht. Des te hoger het percentage dons, des te lichter het dekbed aanvoelt. De vulling is los verspreid in de delen van het dekbed, waardoor het dekbed erg vormbaar is en dus goed om het lichaam heen valt. Wollen dekbedden zijn wat stugger, maar hebben een groot absorptievermogen. Het dekbed geeft het opgenomen vocht overdag weer af waardoor het dekbed altijd fris aanvoelt. Katoenen dekbedden zijn vaak 100% natuurlijk. De katoenen dekbedden voelen iets zwaarder aan, maar ventileren wel goed. Synthetische dekbedden zijn lichtgewicht en vallen net als de donzen dekbedden soepel om het lichaam heen. Een voordeel van deze dekbedden is dat ze vaak in de wasmachine kunnen. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor mensen met allergie voor bijvoorbeeld huisstofmijt. Bamboe zomerdekbedden voelen zijdezacht aan en zijn heel licht. De bamboevezels zorgen dat het dekbed koel en fris blijft aanvoelen.
Niet alleen de synthetische dekbedden zijn geschikt voor mensen met allergieën of andere ademhalingsproblemen, maar ook andere zomerdekbedden in ons assortiment. Een groot aantal dekbedden heeft een behandeling gehad tegen huisstofmijt en tegen bacteriën. Als dit het geval is staat dit bij de dekbedden in de productbeschrijving vermeld. Daarnaast wordt het ook voor steeds meer zomerdekbedden mogelijk om het dekbed te wassen.

Onderhoud van zomerdekbedden

Het onderhoud van een zomerdekbed is eigenlijk gelijk aan het onderhoud van de meeste dekbedden. Het is goed om het dekbed wekelijks even op te schudden. Daarnaast is het regelmatig verschonen van de dekbedovertrek ook een onderhoudstip die bijdraagt aan het mooi houden van uw dekbed. Om uw dekbed zelf fris te houden kunt u het eens in de maand buiten laten luchten. Als u de mogelijkheid heeft is het nog beter om het dekbed eens in het jaar te wassen. Een zomerdekbed wordt meestal alleen tijdens de warme periode gebruikt. Mogelijk laat u uw zomerdekbed de rest van het jaar in de kast liggen. Als u het gaat wassen kunt u dit het beste doen voordat u het weer in gebruik neemt. Dan kunt u fris de zomer beginnen!

Zomerdekbed online bestellen en thuisbezorgen

Als u een zomerdekbed heeft gevonden dat geheel voldoet aan uw voorkeuren, dan kunt u deze eenvoudig bestellen via Bedden.nl. Als u bij ons uw zomerdekbed online besteld zullen wij het zo snel mogelijk thuisbezorgen. U hoeft daarvoor alleen een paar eenvoudige stappen te doorlopen en u voorkomt dat u de stad in moet of de woonboulevard moet bezoeken. Wij hebben samenwerkingen met de beste leveranciers zodat u een zo kort mogelijke levertijd krijgt en u zo snel mogelijk heerlijk kunt slapen onder uw zomerdekbed. De stappen die u doorloopt om uw nieuwe dekbed voor de zomer te bestellen zijn als volgt:
  • Plaats het product in de winkelmand
  • Klik op bestelling afronden
  • Vul uw contactgegevens in
  • Kies één van onze betrouwbare betaalmethodes
  • Controleer de orderbevestiging die u per mail ontvangt
Heeft u nog vragen over onze producten of het plaatsen van de bestelling? Dan kunt u contact opnemen met onze professionele klantenservice.